Selecteer een pagina

Eerder heb je kunnen lezen hoe de keuze voor Burgers’ Zoo in Arnhem is gekomen en dat we dankzij de dagjes-uit-actie van de Jumbo niet de volle mep hoeven te betalen.

Omdat we toegangskaarten hebben kunnen we bij de dierentuin meteen naar binnen, bij binnenkomst krijgen we ook een plattegrond mee. Altijd handig! Wanneer je de dierentuin binnenloopt zie je aan je rechterhand de pinguïns. Wat een leuke dieren. Aan de linkerhand vindt je al de eerste toiletten. Erg handig zo aan het begin van het park als je kleine kinderen bij je hebt. Na een sanitaire stop kunnen we letterlijk opgelucht beginnen met het bekijken van de dieren in deze dierentuin. De pinguïns laten we achter ons en voor we het weten staan we bij de olifanten. De olifanten kunnen we mooi van dichtbij bekijken, de kinderen kijken hun ogen uit. Er zijn balen hooi opgehangen, en de olifanten proberen met hun slurf wat hooi uit de balen te trekken. Een mooi gezicht. En het eerste dier van ons lijstje, de olifant, kunnen we wegstrepen. Op naar de volgende.

Na de olifanten, komen we langs de dwergnijlpaard, het wrattenzwijn, de stokstaartjes, de ringstaartmaki’s en via de panter en bosrendieren komen we bij de vogelsoorten. De meiden vinden de flamingo’s, pelikanen en andere vogelsoorten wat minder interessant. Ze willen ‘grote’ dieren zien zoals een tijger. Daarom besluiten we om de Rimba in te gaan.

Het park

Dierentuin Burgers' ZOO Arnhem

De dierentuin is ingedeeld in verschillende delen, het eerste gedeelte waar we doorheen lopen heet ‘Het Park‘, er is ook een oceaan gedeelte, een safari gebied (en daar moeten we de giraffes kunnen spotten!), een Mangrove (deze hebben we niet bezocht), Desert en de Bush.

De Rimba

In de Rimba proberen we een glimp op te vangen van de zwarte beer. Maar helaas, we zien geen zwarte beer. Wel zien we dat een verzorger op diverse plekken eten neerlegt. We besluiten nog even te wachten in de hoop dat we toch snel een zwarte beer kunnen zien. Even later verdwijnt de verzorger van het toneel en komen er twee zwarte beren aan. Wauw, zo mooi zwart! Uiteraard lopen de Maleise beren meteen naar het eten en gaan daar heerlijk van smullen. Na de Rimba komen we aan bij het Desert. Hier lopen we snel doorheen, onze dochter noemt dit gebied ‘saai’. In het Desert is een woestijn nagemaakt, maar op het moment dat wij er zijn is er weinig te zien. De halsbandpekari’s liggen te slapen, er is 1 dikhoornschaap die ook nog eens verstopt zit achter een rots en voor de kinderen moeilijk te zien is. Ook de gangen waar je vogelspinnen, een melkslang e.a. kunt zien kunnen onze kinderen niet waarderen. Zij gaan vandaag echt voor de ‘grote’ dieren. Maar als je er oog voor hebt, zie je hier ook prachtige planten en bloemen en kleinere dieren.

De Bush

Door een donkere tunnel komen we in de Bush terecht. Hier is het tropisch warm. Wat een mooie bloemen en planten zijn hier te vinden. Ook is er een heuse waterval. We wanen ons weer even terug op onze vakantiebestemming in Luxemburg. Via een bruggetje over het water en over stapstenen kunnen kinderen heerlijk op ontdekking gaan. En dat doen die van ons ook. Wisten jullie dat de waterval in de Bush de grootste is van Nederland? Ook komen we hier bijzondere dieren tegen, zoals een zeekoe. Ook schildpadden en aardvarkens zijn hier te zien. Als we uitgekeken zijn in de Bush besluiten we om naar de safari te gaan. Onze jongste dochter heeft al lang genoeg moeten wachten op het zien van een giraffe. Wanneer we de Safari inlopen zien we een paar zebra’s staan. Via een loopbrug hebben we een mooi uitzicht over de giraffen, gnoes, koedoes en breedlipneushoorns. Dit uitzicht vinden de meiden prachtig. Het lijkt net of je in een stukje film zit. Als we over de loopbrug heen zijn komen we bij de leeuwen, helaas zijn deze vandaag moeilijk te zien. Ze lopen achterin hun gedeelte, en lopen heen en weer. Voor de kinderen moeilijk te volgen, maar we hebben toch een glimp van de leeuwen gezien.

De Ocean

De meiden beginnen moe te worden en daarom besluiten we om als laatste naar de Ocean te gaan. Om de dag in de dierentuin af te sluiten met een bezoek aan de Ocean is ook niet verkeerd. We kijken onze ogen uit. Hier zie je hoe het leven in een koraalrif eruit ziet. Er is zoveel te zien, zoveel verschillende vissen en koraalrif. Wist u dat hier het grootste levende koraalrif buiten Australië om te zien is? Prachtig om te zien. En als we even later doorlopen staan we oog in oog met verschillende soorten haaien. In deze donkere grot zijn genoeg zitplaatsen en we ploffen daarom ook ergens neer. We drinken en eten hier nog even wat. En ondertussen kijken we en genieten we van dit leven onder water. De Ocean wordt afgesloten met een tunnel waar je doorheen kan lopen. Overal zie je water, en als je omhoog kijkt zwemmen de pijlstaartroggen over je heen. “Hé, mama die vis maakt een streep op het glas”, onze dochter had niet door dat het een hele lang staart van de pijlstaartrog was. Als we uit de Ocean komen lopen we richting de uitgang, daar ploffen we neer op een terras en eten samen nog een ijsje. Ondertussen opsommend welke dieren we wel of niet gezien hebben. “Ik wist niet dat het zo’n leuke dag zou worden, ik ben blij”, aldus onze 5 jarige kleuter. Missie geslaagd!

Conclusie

De kinderen hebben genoten van de dieren, van het spelen….kortom van de hele dag. En als onze kinderen genieten, dan genieten wij ook. We hebben een heerlijk dagje uit gehad. De dieren die op het lijstje van de kinderen stonden hebben we gezien. Niet alle dieren konden we altijd even goed zien, dat was jammer. Maar dat zul je houden met dieren, waar je ook bent. Soms laten ze zich goed zien, en soms ook niet. De dieren hebben in onze ogen wel ruimte en mooie plekken in deze dierentuin.

Burgers’ Avonturenland, Kids Jungle

Ik ben blij dat we voor onze jongste de wandelwagen mee hebben genomen. Hoewel ze al goed kan lopen, is het op het park zelf veel lopen. De afstanden zijn soms groot. Bij de ingang kun je ook voor €1,- een wagentje huren waarmee je je kind over het park kan trekken. Maar een eigen wagen is toch wel erg fijn, ook omdat je daarin je tassen kwijt kunt. We hebben het ook getroffen met het weer. Perfect weer, niet te warm en niet te koud en geen drupje regen gehad. Naast het kijken van dieren hebben de kinderen ook nog genoten van het spelen in de speeltuin ‘Burgers’ Avonturenland. Op het park zijn diverse speelplekken en restaurants. Omdat wij zelf ons eten/drinken meenamen hebben we daar geen gebruik van gemaakt. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om op het park even uit te rusten en wat te nuttigen. Het zag er overal netjes uit. Ook bij slecht weer kunnen de kinderen spelen in de Kids Jungle. Een erg leuke binnenspeeltuin, waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

Wij kijken terug op een geslaagd dagje dierentuin!

Lees ook:

Ga je wel eens naar de dierentuin?

Geverifieerd door ExactMetrics