Thuisleven.com
Prinses Arabella en Omi
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Prinses Arabella en Omi

Prinses Arabella en Omi

Prinses Arabella en Omi is een boek van Mylo Freeman, uitgegeven door uitgeverij De Eenhoorn. Bij het boek zit een cd met 12 nummers die bij het boek passen.

Het boek

Prinses Arabella heeft haar koffertje gepakt. Ze mag samen met prins Mimoen, prinses Sofie en prinses Ling een nachtje bij Omi logen. Op een speelse manier brengt Omi de koningskinderen goede manieren bij.

Lezen

De voorkant van het boek is al mooi, je ziet Omi en prinses Arabella in een stoel zitten. De kinderen zagen gelijk de hond en de poes met het kroontje. Ze waren erg nieuwsgierig naar het verhaal.

Het verhaal begint met het inpakken van het koffertje om te gaan logeren bij Omi, voor kinderen is dit erg duidelijk! Daarna gaat het verhaal verder bij Omi in huis. Het gaat over binnen komen, netjes gedag zeggen en dat prins Mimoen dit vergeet, daarna krijgen ze een rondleiding door het kasteel en onderweg leert Omi veel dingen, zoals kijken met je ogen, niet met je handen, niet door elkaar praten, op elkaar wachten met eten, niet met volle mond etc. Deze dingen zijn erg herkenbaar voor kinderen en spreekt ze erg goed aan! Als de koningskinderen weer naar huis gaan klinkt er opeens een hels kabaal, wat is dat? Omi heeft iets gedaan wat niet mag! De kinderen vonden dit prachtig!

Wat vinden we ervan?

Wij vonden het een prachtig boek! Het wordt geadviseerd vanaf 3 jaar maar een 2,5 jarig vind het vast ook mooi om naar te kijken en luisteren. Bij ons zijn de boodschappen van Omi goed aangekomen, want ze wijzen elkaar erop! Het is een heerlijk boek om te lezen en staat hier nu vooraan in de leesboekjeskast! En bij de bibliotheek opzoek naar andere delen van prinses Arabella.

12 liedjes

Bij het boek zit een cd met 12 liedjes ze passen helemaal bij het boek, ze klinken een beetje musical-achtig! Hij wordt hier veel gedraaid en er wordt volop meegezongen en gedanst!

Auteur Mylo Freeman
Redactie: Maria’s muziek
Geschikt voor 4 – 6 jaar
Verschijningsdatum augustus 2016
ISBN: 139789462911420
Uitgeverij De Eenhoorn

Lees ook:

Welk boek lees jij momenteel?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics