Wonderwereld in Ter Apel
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Dierentuin > Wonderwereld in Ter Apel in Drenthe – Nederland

Wonderwereld in Ter Apel in Drenthe – Nederland

“In de bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellandschappen en veel bijzondere dieren”.

Greurt, Beppie en Zwammer

Dit hebben we op de website gelezen voordat we naar Wonderwereld zijn vertrokken. We hebben er zin in!! Bij binnenkomst zien we Greurt de reus en tante Beppie al direct op ons wachten. Als je goed kijkt zie je Zwammer ook. We duiken als eerste de ontdekhoek in waar van alles te beleven is. Zo kun je je handen in luikjes stoppen en raden wat je er voelt. Of opgezette dieren bekijken, maar het allerleukste vonden wij toch wel de ontdektafel. Hierop liggen veel items uitgestald die je mag vastpakken en bekijken. Het eerste wat ons opvalt is een groot bot!! Ook de veren worden aangeraakt en we verbazen ons over een giraffestaart. We gaan daarna de spinnengrot in waar we ook heel snel weer uit rennen…..Ze blijven eng, die grote vogelspinnen, ook al zitten ze veilig achter glas.

Trollengrot

We gaan de trollengrot in die goed begaanbaar is met buggy. We lopen vol spanning door de grot en ontdekken echt van alles!! Het leuke is dat we later nog een aantal keer terug komen en steeds weer nieuwe dingen blijven ontdekken. Echt in ieder gaatje of hoekje zit wel iets verstopt of is er een “geheime” doorgang. Zeker dus meer dan eens bezoeken en laat je verbazen!! En na een poosje staan we weer buiten.

We zien direct een speeltuin voor de allerkleinste en volgen de borden naar de uilenburcht. Het duurt even voordat we er echt aankomen omdat we langs de grote speeltuin komen. Hier moet natuurlijk alles even uitgeprobeerd worden. Er is hier goed gebruik gemaakt van de ruimte. De speeltuin ligt midden in de bossen en de toestellen bevinden zich bijna allemaal in de schaduw. Op een open plek, waar dus veel zon is staan een aantal picknicktafels. Het leuke is dat er prairiehondjes los rondlopen en die stiekem heel dichtbij je durven te komen. Erg leuk!! Natuurlijk zijn er ook genoeg zitplaatsen en tafels in de schaduw te vinden waar we met dit warme weer goed gebruik van maken! We nuttigen even wat te drinken en een koekje en dan gaan we echt de uilenburcht bezoeken.

Uilenburcht, jungle en restaurant

De uilenburcht is erg mooi gemaakt en door allerlei gangen, grotten en paden kom je de mooiste uilen tegen!! Ook hier ontdekken we keer op keer nieuwe dingen. Het pad voert ons door de speeltuin weer terug en opnieuw nemen we even de tijd om te spelen.

Hierna gaan we de “ jungle” in. Een kas vol mooie planten en allerlei dieren. Van piepkleine aapjes, tot gordeldieren en zelfs een blauw­gele Ara. Ook hier ontdekken we keer op keer nieuwe dingen en mag er geklommen en geklauterd worden.

De route eindigt bij de toiletten en het restaurant. In het restaurant laten we een flesje opwarmen voor de kleinste en nemen we een broodje van de kaart. Er zijn hier volop plekken om even binnen te kunnen zitten en ook buiten is een gezellig terras. Ook hier zijn nog wat dieren te zien en is er een speeltuin te vinden.

Roofvogel show

We besluiten om de route gewoon nog een keer opnieuw te lopen. En zoals al eerder aangegeven zien we allerlei nieuwe dingen in de trollengrot. Zo valt ons bijvoorbeeld nu pas de wensbron op. Mijn dochter gooit een muntje in het water en doet heel zachtjes een wens. En ook ontdekken we nu het magische kristal. We schrikken ons een hoedje als het kristal tot leven komt……Erg leuk gedaan!! We blijven nog een hele poos bij de elfjes kijken en gaan tot slot weer de speeltuin in.

Daar komen we net op tijd aan voor een roofvogelshow. Erg leuk om op deze manier nieuwe feiten te leren over deze mooie dieren. We mogen zelfs nog even dichtbij komen en op de foto met de Oehoe.

Nog even door de speeltuin terug en een ijsje mee onderweg naar de auto. We hebben een ontzettend leuke dag gehad en Wonderwereld is zeker een aanrader voor iedereen! Betaalbaar, kleinschalig, educatief en leuk voor kids!

Wonderwereld

Ruiten A Kanaal Noord 1
9561 TE TER APEL
Telefoon: 0599-587990
Email: info@wonderwereld.nl

Lees ook:

Welk dier vind jij mooi?

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics