Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Maaltijd salades – 100 heerlijke recepten voor alle seizoenen

Maaltijd salades – 100 heerlijke recepten voor alle seizoenen

Met het warme weer van afgelopen week moet ik eerlijk bekennen dat ik met regelmaat geen zin heb om uitgebreid te koken. Laat staan dat ik een warme maaltijd moet eten. Gelukkig werd dat gevoel gedeeld door de overige gezinsleden en gaf Tom ineens aan dat het juist nu een perfect moment is om het boek “Maaltijd Salades” te recenseren.

100 heerlijke recepten voor alle seizoenen

Wat Sophie goed bedacht heeft is dat we in de zomer hele andere wensen aan een salade hebben dan in de winter. En zo zijn in het boek dan ook de 4 seizoenen terug te vinden met daarbij behorende salades.
Zo geniet je in de lente van: Forel en orecchiette met verse groenten, Zwarte rijst met garnalen garam masala, ananas en mango, enz.
In de zomer van: Mozzarella, tomaten en perziken, Rabarber met quinoa en verse schapenkaas, enz.
In de herfst van: Aardappelsalade met witlof en smeltkaas, Rundvlees en geroosterde pompoen, enz.
En in de winter van: Vegetarische poke bowl, Sobanoodles, omelet, zalmeitjes en edamame, enz.

Mijn mening

Wat mij heel erg opvalt aan het boek is dat de tekst weliswaar “Maaltijd Salade” is, maar de inhoud daarvan haast op complete gerechten lijken. Neem bijvoorbeeld het gerecht “krokante kikkererwten, tuinbonen en labneh tegen. Als ik naar de bereiding, de ingrediënten en het eind-resultaat kijk vind ik dit alles behalve een salade.
Ook kom ik het recept tegen met de loempia’s. Ik vind een loempia meer een snack, maar omdat er nu een paar blaadjes sla onder liggen is het ineens een salade. En zo zijn er meerdere recepten uit het boek waar ik mij bij afvraag hoe dit een salade genoemd kan worden…

De enige conclusie die ik kan trekken over het boek is een foutieve titel. De recepten zitten namelijk goed in elkaar. Sterker nog er is al een recept die ik gemaakt heb omdat het er zo ontzettend lekker (en gezond) uitziet (zie foto).

Informatie

Maaltijd salades – 100 heerlijke recepten voor alle seizoenen
Auteur: Sophie Dupuis-Gaulier
Uitgeverij: Forte Culinair
ISBN: 9789462502178

Ben je op zoek naar online recepten, dan ben je bij Thuisleven aan het juiste adres.

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Een eerlijke review, het hoeft niet altijd positief te zijn. Afgezien de heerlijke recepten zijn in mijn beleving maaltijdsalades anders dan sommige recepten beschreven is dit boek.

  • het klinkt als geweldig met die titel maar als ik jouw menig lees, twijfel ik toch of het is wat het zegt. Wel jammer

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics