Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Kookboek Strudel + Knödel van Anja Dunk

Kookboek Strudel + Knödel van Anja Dunk

Aangezien wij dichtbij de grens wonen, zal het je niet verbazen dat we met regelmaat in het buitenland zijn. Hetzij voor een dagje (kerst) shoppen in Aachen, om te tanken in België, of omdat we bijvoorbeeld op doorreis zijn naar Luxemburg. Het komt dan ook wel eens voor dat een bezoekje langer duurt dan vooraf gepland en we ergens gaan lunchen of dineren, vooral Studel + Knödel lusten we dan graag met een vanillesausje.

Schmarren

In het kookboek Studel + Knödel vind ik het recept en maak het dezelfde dag nog klaar. De rozijnen laat ik weg, daarvoor in de plaats komt een vanillesausje..Een van mijn favoriete gerechten in Duitsland is toch wel Schmarren (en dan het liefst met vanillesaus). Het is een maaltijd die in Duitsland als hoofdgerecht wordt gegeten. Het is namelijk een gerecht dat niet al te zoet van smaak is. Bovendien is het erg machtig. Met de vele variaties die er mogelijk zijn is het bovendien een maaltijd waar je iedereen blij mee maakt.

Niet eerder wist ik hoe ik dit gerecht zelf moet maken. Het lijkt namelijk op een pannenkoek, maar heeft een andere dikte en komt bovendien uit de oven. In het kookboek Studel + Knödel vind ik het recept en maak het dezelfde dag nog klaar. De rozijnen laat ik weg, daarvoor in de plaats komt een vanillesausje.

Over Strudel + Knödel

Dankzij de duidelijke recepten, prachtige foto’s, variatietips en vaak met een leuk verhaal over het gerecht zelf, trekt Anja Dunk je de Duitse keuken in. Met meer dan tweehonderd recepten is het dan ook lastig om niet meteen aan de slag te willen gaan.

Je kunt in het kookboek zo’n beetje alles vinden voor een complete maaltijd. Ook kun je in het boek terecht voor gebak, koek, middagcocktail en nog veel meer lekkers. Het is dan ook een ware aanrader voor ieder die graag eens iets anders wilt dan de Hollandse stamppot.

Informatie

Strudel + Knödel
Auteur: Anja Dunk
Foto’s zijn ook afkomstig van Anja, de auteursfoto komt van Jonathan Cherry
ISBN: 9789038805986
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar – Singel uitgeverijen

Maak jij wel eens Duitse gerechten?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics