Selecteer een pagina

Aangezien wij dichtbij de grens wonen, zal het je niet verbazen dat we met regelmaat in het buitenland zijn. Hetzij voor een dagje (kerst) shoppen in Aachen, om te tanken in België, of omdat we bijvoorbeeld op doorreis zijn naar Luxemburg. Het komt dan ook wel eens voor dat een bezoekje langer duurt dan vooraf gepland en we ergens gaan lunchen of dineren, vooral Studel + Knödel lusten we dan graag met een vanillesausje.

Schmarren

In het kookboek Studel + Knödel vind ik het recept en maak het dezelfde dag nog klaar. De rozijnen laat ik weg, daarvoor in de plaats komt een vanillesausje..Een van mijn favoriete gerechten in Duitsland is toch wel Schmarren (en dan het liefst met vanillesaus). Het is een maaltijd die in Duitsland als hoofdgerecht wordt gegeten. Het is namelijk een gerecht dat niet al te zoet van smaak is. Bovendien is het erg machtig. Met de vele variaties die er mogelijk zijn is het bovendien een maaltijd waar je iedereen blij mee maakt.

Niet eerder wist ik hoe ik dit gerecht zelf moet maken. Het lijkt namelijk op een pannenkoek, maar heeft een andere dikte en komt bovendien uit de oven. In het kookboek Studel + Knödel vind ik het recept en maak het dezelfde dag nog klaar. De rozijnen laat ik weg, daarvoor in de plaats komt een vanillesausje.

Over Strudel + Knödel

Dankzij de duidelijke recepten, prachtige foto’s, variatietips en vaak met een leuk verhaal over het gerecht zelf, trekt Anja Dunk je de Duitse keuken in. Met meer dan tweehonderd recepten is het dan ook lastig om niet meteen aan de slag te willen gaan.

Je kunt in het kookboek zo’n beetje alles vinden voor een complete maaltijd. Ook kun je in het boek terecht voor gebak, koek, middagcocktail en nog veel meer lekkers. Het is dan ook een ware aanrader voor ieder die graag eens iets anders wilt dan de Hollandse stamppot.

Informatie

Strudel + Knödel
Auteur: Anja Dunk
Foto’s zijn ook afkomstig van Anja, de auteursfoto komt van Jonathan Cherry
ISBN: 9789038805986
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar – Singel uitgeverijen

Maak jij wel eens Duitse gerechten?

Geverifieerd door ExactMetrics