Koken met Pettson en Findus van Sven Nordqvist.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Koken met Pettson en Findus van Sven Nordqvist

Koken met Pettson en Findus van Sven Nordqvist

In 1983 won Sven Nordqvist een wedstrijd voor prentenboeken. Echter kwam zijn echte doorbraak pas 2 jaar later met het boek Pannenkoekentaart. Daarna volgden nog velen boeken zoals Speel en leer samen met Pettson en Findus. Vandaag maken we kennis met het allernieuwste boek: Koken met Pettson en Findus.

Koken met Pettson en Findus

Ontdek de lekkerste recepten van Pettson en Findus met smakelijke tekeningen van Sven Nordqvist!

Findus zou het liefst elke dag gehaktballen eten. Maar hij houdt ook van pannenkoekentaart, kaneelbroodjes, erwtensoep, havermoutpap of heerlijke ribbetjes. Zelfs de gekookte snoek van Pettson is niet te versmaden!

Van deze 29 favoriete recepten van Pettson en Findus kan je het hele jaar door smullen: brandnetelsoep in de lente, blauwe bessencake in de zomer, een worstenstoofpotje in de herfst en punch en gemberkoekjes met Kerstmis. Een kookboek voor de hele familie. Met fragmenten uit de prentenboeken van dit olijke duo.

Wat vinden wij ervan?

Bij het lezen van de titel dachten wij eerst aan een kookboek. Dit boek blijkt echter veel leuker te zijn. In een leuk verhaal over de verschillende seizoenen komen toepasselijke gerechten aan bod. Denk hierbij aan Gemberkoekjes in de winter, Appeltaart in de herfst, Gehaktballen in de lente en een Pannenkoekentaart in de zomer!

Wat mij nog meer opvalt zijn de leuke, duurzame, tips in het boek. Gooi bijvoorbeeld geen brood weg maar laat het uitdrogen om te gebruiken in een gerecht.

Het boek zelf ziet er uit zoals je van een Sven Nordqvist boek mag verwachten qua illustraties.

Informatie

Koken met Pettson en Findus
Auteur: Sven Nordqvist
Uitgever: Infodok.
ISBN 978 90 02 27765 8.
Vanaf: 5 jaar.

Zet ik dit boek bij de kook- of kinderboeken?

# voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie-exemplaar ontvangen #

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics