Thuisleven.com
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Klusjesman? Daar heb je toch kinderen voor!

Klusjesman? Daar heb je toch kinderen voor!

De titel van de blog zal je waarschijnlijk wel laten schrikken. Dat is uiteraard nergens voor nodig. Iedereen die mij kent weet dat ik alles doe voor mijn kinderen. Zo ook bij jongste zoon die het liefst in zijn vrije tijd klusjesman is. Toch gaat dat niet altijd even goed…

School gesprek

Twee weken geleden mocht ik langs komen op school om te kletsen over mijn kinderen. Ik mocht aangeven waar hun sterke kanten liggen, hun zwakkere kanten. Ook vroeg de juf wat ze heel leuk vinden op school en wat ze juist helemaal niet leuk vinden op school. Bij de jongste spruit was dat zonder problemen op te sommen. Maar bij de jongste zoon is dat wel even een ander verhaal. Die jongen vind namelijk zo’n beetje alles leuk, of hij denkt er niet over na en doet het maar gewoon omdat het “moet”. Uiteindelijk wist ik te vertellen dat hij helpen dus echt heel erg leuk vind. Zo hoef ik maar te vragen aan Tom of er iets gerepareerd kan worden en staat Tim al klaar met de gereedschapskist. Ja het is echt een klusjesman.

Kippenhok

Toen een vriendin belde of ik tijd had om die woensdag middag langs te komen voor het in elkaar zetten van een kippenhok, stuiterden alle kinderen door de hele kamer. Vriendin heeft namelijk niet alleen kippen maar ook alpaca’s. En die zijn zo lief om te knuffelen.
Die woensdag middag zaten we dan ook bij vriendin om het kippenhok in elkaar te zitten. Vriendin is lerares van beroep, het is dan waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat de kinderen veel mogen leren bij haar. Toen ze hoorde dat Tim graag klust, kreeg hij een boormachine in de hand en onder begeleiding van vriendin, een andere vriendin en mijzelf ging hij aan de slag. De ene schroef na de andere schroef, schroefde hij vast. Wat voelde hij zicht stoer tussen al die vrouwen…

Klusjesman Tim aan de slag

Afgelopen weekend begonnen we met het slopen van ons oude tuinhuis, om er vervolgens een nieuwe neer te zetten. Wederom stond Tim paraat. Dat duurde echter niet zo heel lang. In zijn volle enthousiasme, stapte hij in een plank waar een spijker uit stak. Dwars door de zool van zijn schoen. Huilen en brullen natuurlijk. Oooo wat had ik met hem te doen.
Gelukkig was er niet zo heel veel aan de hand voet. Maar om van de schrik bij te komen was een coldpack en een lange knuffel wel even noodzakelijk.

Beschermende kleding

Toch heeft dit ongeluk mij wel aan het denken gezet. De schoenen die de mannen allemaal dragen zijn geheel niet zo goed om mee te werken. Laat staan de korte broeken die ze aan hebben. Een ongelukje zit, zoals is bewezen, in een klein hoekje. tijd dus voor beschermende kleding. Op de site van engelbertstrauss.be zie ik dat dit bedrijf zich specialiseert in werkkleding. Bovendien hebben ze sinds kort een nieuwe lijn e.s. industry en een nieuwe lijn in winterkleding. Ook als particulier kun je hier terecht. Hier ga ik dus eens even goed naar kijken met mijn vriend én onze kleine klusjesman. Want zo’n ongeluk mag er niet nog eens zijn.

Lees ook:

Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Beschermende kleding (Lange broek en lange mouwen ) en goede schoenen met stalen neuzen gebruiken bij het klussen . Is zo belangrijk !! Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics