Thuisleven.com
Ezelen met spelregels
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kaartspellen > Identity Games: Ezelen met spelregels

Identity Games: Ezelen met spelregels

Zodra ik het blikje (vergelijkbaar met het “Pesten!” blikje) laat zien aan de kinderen, zijn ze enthousiast! Heel erg enthousiast zelfs. Het spelletje hebben ze al vaker gespeeld en al voor ik zelf de spelregels door kan nemen zijn ze al begonnen. Ik laat ze maar even een potje spelen terwijl ik zelf probeer de spelregels door te nemen. Al snel volgt er een situatie dat ik continu onderbroken wordt en de kinderen het uitleggen. Aan de hand van de uitleg en het boekje in de aanslag speel ik al vrij snel het spel mee. Een potje is er voor nodig om de spelregels te beheersen. Zo makkelijk zijn spelregels voor jong en oud. De spelregels vind je onderaan.
Het is een erg leuk spel om met de kinderen, maar ook met volwassenen te spelen. De eenvoud, het gemak en vooral de gezelligheid staan voorop in die hectisch spel. Het spel wordt namelijk snel gespeeld, als je merkt dat het iets te snel gaat kun je ook beginnen met aftellen vanaf 5 of 10. Zeker bij jongere kinderen is dit een aanrader.

Spelregels Ezelen

Ezelen, het kaartspel dat iedereen kent, nu in een nieuwe uitvoering met leuke dierenplaatjes en échte ezels. Ezelen is een gezellig, hectisch en supersnel spel voor de hele familie. Dus let goed op en kom zo snel mogelijk in actie!

Aan de slag

Maak een aparte stapel van de ezel-kaarten. Afhankelijk van het aantal spelers kies je een aantal ‘sets’ dierenkaarten vaan 4 bij elkaar horende kaarten uit. Speel je bijvoorbeeld met 4 spelers dan zoek je 4 sets uit. De overige dierenkaarten gaan terug in het doosje en doen niet mee. Schud de kaarten goed en verdeel ze over de spelers, iedere speler krijgt dus altijd 4 dierenkaarten. Zet de ezel-pionnen midden op tafel. Let op gebruik altijd 1 ezel minder dan het aantal spelers.

Doel van Ezelen

Verzamel 1 complete set van 4 dierenkaarten en pak dan zo snel mogelijk een ezel-pion van tafel. Of als iemand anders een ezel-pion van tafel pakt, pak je ook zo snel mogelijk een ezel!

Een speelronde

Alle spelers kiezen 1 kaart uit hun hand, die ze weg willen geven. De spelers beginnen met aftellen: 3, 2, 1… Ezelen! Wanneer de spelers “Ezelen!” roepen schuift iedereen tegelijk zijn kaart gesloten over de tafel door naar zijn linker buurman. Deze pakt de kaart snel op en stopt hem bij zijn hand kaarten. Dit wordt net zolang herhaald totdat 1 van de spelers 4 bij elkaar horende dierenkaarten in zijn hand heeft.

Let op het doorgeven van de kaarten gaat in redelijk hoog tempo! Mocht er een speler te laat zijn met kaarten doorgeven dan krijgt hij een waarschuwing, doet hij dit nog eens, dan verliest hij de ronde en krijgt hij direct een ezel-kaart.

Ezels pakken

De speler die het eerst 4 bij elkaar horende kaarten in zijn hand heeft pakt zo snel mogelijk een ezel-pion van tafel. Alle overige spelers moeten nu ook zo snel mogelijk een ezel van tafel pakken. De speler die uiteindelijk geen ezel heeft kunnen pakken verliest en krijgt een ezel-kaart. Schud de kaarten opnieuw en begin een nieuwe speelronde. De speler die als eerste 4 ezel-kaarten heeft is de verliezer van het spel!

Tips bij Ezelen

– Verzin van tevoren een opdracht die de verliezer van Ezelen moet uitvoeren.
– Wil je ezelen met meer dan 5 personen spelen, koop dan nog een spel Ezelen!

Waar te koop?

Het spelletje Ezelen is te koop bij de speelgoed winkel in het dorp of in de stad. Mocht je niet de moeite willen nemen om uit huis te gaan, omdat het bijvoorbeeld hartstikke slecht weer is, dan kun je het ook online bestellen.

Lees ook:

Kende jij dit spel al?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics