Selecteer een pagina

Zodra je kinderen krijgt bereik je de ene mijlpaal na de andere. Zo is de eerste mijlpaal toch wel de zwangerschap zelf, vervolgens de 12 weken, de 20 weken gevolgd door de geboorte. Zodra de kleine geboren is krijg je de volgende mijlpalen denk maar eens aan het eerste nachtje logeren, eerste keer doorslapen, eerste keer tandjes krijgen, eerste hapje vaste voeding en noem het allemaal maar op. Loslaten en genieten van deze periode zijn eigenlijk dé keynotes maar dat niet altijd alles even makkelijk is snapt gelukkig iedereen. Afijn al die momenten zijn vast te leggen op papier, op foto en zelfs op film. Sommigen gaan ook in een moment aan je voorbij omdat het zo “logisch” is dat het gebeurt. Zo betrap ik mij er voor de vierde keer op dat ik het heel speciaal blijf vinden dat de kinderen beginnen met lezen maar dat het rekenen zo gewoontjes lijkt. Maar is rekenen wel zo gewoontjes?

Is rekenen wel zo gewoontjes?

Voor sommigen is rekenen een hels karweitje, voor anderen appeltje eitje. Wat voor rekenwonder je ook hebt, je kunt samen met je kindje sinds dit jaar op een extra leuke manier beginnen met oefenen. Hubelino is namelijk met een leuke nieuwe lijn op de markt gekomen en één van de sets is REKENEN!

Hubelino rekenen.

Creëer dus je coolste knikkerbaan. Laat één of meerdere balletjes rollen door de baan en laat je kleintje de balletjes tellen die eruit rollen. Zoek vervolgens samen het bijbehorende cijfer op en zet het op het bord. Zet vervolgens een “+” achter het cijfer en laat nog een paar balletjes omlaag komen. Hoeveel balletjes komen er nu omlaag en hoeveel balletjes zijn het in totaal?

Hubelino rekenen

Blijkt dit iets te moeilijk te zijn? Geen probleem neem dan zelf een cijfer dat je kent net wel/ net niet kan. Laat het cijfer zien en vraag vervolgens aan je kind of hij/zij de hoeveelheid balletjes wilt los laten in de knikkerbaan. Heb je geen knikkerbaan? Neem dan bouwblokjes en stapel zo een toren (bij hoeveel blokjes valt hij om), tel de hapjes met groenten/fruit enzovoorts. Eigenlijk zijn er zo ontzettend veel spelletjes te bedenken. Dat je het zelfs bij het eten in kunt zetten. Voor elk hapje dat gegeten wordt een cijfer erbij. X hapjes gehad? Dan is het tijd voor het toetje/ een spelletje of wat anders.

Informatie.

Leuk, leerzaam, creatief, vernieuwend, handig zijn dan ook dé woorden waar ik Hubelino Rekenen mee omschrijf. Hubelino rekenen is o.a. te koop bij Bol.com. Compitabel met andere bouwstenen zoals Duplo. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. In de doos zitten maat liefst 5 basisplaten om op tellen/bouwen, 18 gele, 18 rode, 27 speciale karakters (+, -, =, < en >) en 52 cijfers. Genoeg dus om een hele hoop mee uit te rekenen!

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics