Thuisleven.com
Het woud van Emberwilde van Sarah Ladd
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Roman > Het woud van Emberwilde van Sarah Ladd

Het woud van Emberwilde van Sarah Ladd

Het is 1817 en Isabel woont samen met haar jongere zusje Lizzie, over wie ze de voogdij heeft, op Fellsworth School. Op Felssworth School worden meisjes opgeleid voor lerares of gouvernante. De regels zijn er streng, en zelfs nu Isabel geen leerling meer is maar lerares verzet ze zich nog wel eens tegen de regels. Dan krijgt Isabel op een dag te horen dat ze geen arm en familieloos meisje is. Ze ontvangt een uitnodiging om op het landgoed Emberwilde bij haar familie te komen wonen. De directeur van de meisjesschool laat Isabel duidelijk weten dat ze van dit aanbod gebruik moet maken, de meisjesschool is alleen voor meisjes die geen familie hebben die voor ze kan zorgen. Of ze de uitnodiging wel of niet aanneemt, blijven op Felssworth School zit er niet meer in. Isabel moet de uitnodiging wel van haar onbekende familie wel aannemen.

Het woud van Emberwilde

Wanneer ze aankomt bij haar familie komt ze in een hele andere wereld terecht dan wat ze gewend is. Een wereld die Isabel en haar zusje niet kennen. Een wereld van elegante jurken, etiquette, diners en feesten. Daar moeten ze erg aan wennen, en dat is logisch! En dat wennen verloopt niet altijd even soepel.

Dan komt Isabel er al vrij snel achter dat haar tante wil dat ze een geschikte huwelijkskandidaat aan de haak zal slaan. Haar tante heeft een voorkeur voor de heer Bradford, maar is dat ook de man waar Isabels hart sneller van gaat kloppen? Isabel maakt ook kennis met meneer Galloway, de magistraat van het dorp. Haar oom werkt veel samen met meneer Galloway, maar haar tante moet niets van deze man hebben. Beide mannen lijken wel oog voor Isabel te hebben. Maar wat wil Isabel zelf? En wat voor geheimzinnigs is er aan de hand met het aangrenzende bos wat de bijnaam ‘Het Zwarte Woud’ heeft? Er doen spannende verhalen over het bos de ronde, en er wordt voor gewaarschuwd. Isabel trekt zich er weinig van aan en besluit op een dag in het bos te gaan wandelen. Maar daar krijgt ze later spijt van.

Ondertussen komt Isabel er ook achter dat ze niet alles weet over haar verleden. Ze gaat op zoek naar de waarheid. Zijn haar oom en tante wel haar oom en tante? Wie kan ze vertrouwen? Lukt het haar om achter de waarheid te komen? En is er ondanks alles nog tijd en plek voor liefde?

Wat vond ik van Het woud van Emberwilde?

Dit boek leest prettig, geen moeilijke woorden en het is een leuke verhaallijn. Er zit van alles in, spanning, humor, liefde. De typische Engelse sfeer komt ook goed terug in het verhaal. Ik houd daar wel van. Sarah Ladd is een fijne schrijfster, ze schrijft beeldend waardoor het niet moeilijk is om je terug te wanen in de tijd. Een heerlijke historische roman!

Informatie

Het Woud van Emberwilde is het 5e boek van de auteur. Uitgeverij Voorhoeve heeft onderdak gevonden bij uitgeverij Kok. Hier kun je ook het eerste hoofdstuk lezen.

Auteur: Sarah Ladd
Uitgever: Voorhoeve
Aantal blz: 363
ISBN: 978 90 297 2526 2

Lees ook:

Lees jij weleens historische romans?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics