Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Hoe overleef ik mijn menstruatie? - Saskia van Ommen - Thuisleven.com

Ongesteld; dat is nu niet iets waar ik maandelijks naar uitkijk. In mijn tienerjaren had ik ver-schrik-ke-lij-ke buikpijn. Ik zie mij nog de 20 km naar huis fietsen vanaf de middelbare school met die buikpijn. Ik zie mij nog in de bus zitten, een reis van 50 minuten, onderweg van de middelbare school naar huis. Ziek gemeld. Een fietstocht, een busreis, waar geen eind aan leek te komen.
In de loop der jaren werd de buikpijn wel minder en ook houdbaar. Ik slikte zeker nog wel regelmatig een paracetamol, maar hier was wel mee te leven. Sinds dat ik de pil ging slikken werd ik – JIPPIE! – helemaal niet meer ongesteld. Dat vind ik heus niet erg.
En dan is er het boek van Saskia van Ommen; ‘Hoe overleef ik mijn menstruatie?‘. Dit boek heeft al ondertitel ‘gespreksstof voor aan de keukentafel’. Dit boek maakte bij nieuwsgierig. Ik herinner mij absoluut nog die verschrikkelijke buikpijn in mijn tienerjaren, waarin ik mij dikwijls afvroeg: ‘hoe overleef ik dat elke maand?!’

Hoe overleef ik mijn menstruatie

Dit boek is een compleet boek. Als eerste beschrijft Saskia de herinnering aan haar eigen eerste keer. Vervolgens gaat ze in op wat er precies in het lichaam van een vrouw gebeurt. Ze beschrijft ook de klachten die je allemaal kunt hebben als je ongesteld bent (en dat is een hele lijst). Een goed werkende menstruatiecyclus betekent dat je lijf goed functioneert en gezond is. Maar hoe kun je daar voor zorgen? Ontspannen, bewegen en voeding zijn daarbij de drie pijlers. En ze beschrijft hoe je je menstruatieklachten kunt verlichten.
Saskia beschrijft dat het belangrijk is dat je je cyclus leert kennen. Een cyclus bestaat uit vier fasen. Deze worden goed beschreven en uitgelegd. Als je goed weet in welke fase je zit en hier in meebeweegt wat betreft ontspanning, beweging en voeding, dan kun je je weer lekkerder in je vel voelen. Hoe je dat concreet kunt doen wordt goed uitgelegd. Maar dan weet je het allemaal over jezelf. Maar hoe leer je je dochter over haar cyclus. Hier geeft Saskia praktische tips voor.

Mijn mening

Dit boek leest makkelijk en prettig weg. Het is een duidelijk en helder beschreven boek over de cyclus bij een vrouw. Het is een compleet boek waarin veel aspecten rondom de cyclus beschreven wordt. Ook is het een leerzaam boek. Tenminste, ik heb er in ieder geval dingen geleerd die ik nog niet wist. En het is een praktisch boek. Eigenlijk best raar; (bijna) alle vrouwen zijn maandelijks ongesteld. Het hoort gewoon bij het vrouw-zijn, en toch hangt er nog steeds een taboe rond dit onderwerp. Het boek heet dan ook niet voor niets ‘gespreksstof voor aan de keukentafel’.

Informatie

Titel: Hoe overleef ik mijn menstruatie?
Ondertitel: Gespreksstof voor aan de keukentafel.
Auteur: Saskia van Ommen.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics