Selecteer een pagina

Elke avond voordat onze dochter naar bed gaat, leest één van ons haar 3 boekjes voor. Ze mag dan meestal zelf boekjes uitkiezen. Met enige regelmaat kiest ze ook voor een boekje waar liedjes in staan en een cd bij zit. Dan wil ze in plaats van een boekje voorlezen een paar liedjes zingen. In deze blog wil ik een aantal van die boekjes met liedjes waar ook een cd bij zit beschrijven:

‘Dag!’ – herkenbaar en hartverwarmend

Dag! is een boekje met cd voor kinderen van 0-4 jaar. In het boekje staan 16 liedjes beschreven over verschillende momentje van de dag, bijv.; wakker worden, in bad, op de fiets, boos zijn, aan tafel, tandjes poetsen, enz. De teksten van de liedjes zijn hartverwarmend.
Aan de linkerkant van de bladzijde staat een kleurrijke illustratie wat bij het liedje past. Aan de rechterzijde van de bladzijde staat de tekst van het liedje met daarbij ook een overdenking/tip over een bijbehorende kernwaarde.
De liedjes die in het boekje beschreven staan zijn te beluisteren op de cd. De liedjes hebben een eenvoudig en vrolijk melodietje die snel en makkelijk mee te zingen is. Niet alleen de gezongen versie, maar ook een instrumentale versie staat op de cd zodat je de liedjes zelf met je kind kunt meezingen. Dit boekje met de bijbehorende cd is niet alleen geschikt voor je kindje maar ook voor ouders. Tip: dit kan ook een leuk kraamcadeautje zijn!

Dag! heeft ook een boekje met cd voor kinderen van 4-8 jaar.

Tekst, muziek en zang: Carin van Essen;
Illustraties: Roel Ottow;
Taal: Nederlands;
Geschikt voor: kinderen van 0-4 jaar en de ouders;
ISBN: 9789043524445;
Prijs: voor € 12,99 bij Bol.com

‘2 kleine kleutertjes’ – origineel en leerzaam

Boek met liedjes en bijbehorende CD

Het tweede boek met cd wat ik wil aanraden is ‘2 kleine kleutertjes’. Het is geschreven en gezongen voor kinderen van 2 tot 5 jaar. De teksten van deze liedjes zijn geschreven door Jan Smit. In het boek staan 15 liedjes, op elke dubbele pagina één lied omringt met vrolijke illustraties. De liedjes zijn origineel, leerzaam en herkenbaar. Ze gaan over verschillende thema’s, zo komen alle seizoen aan bod, is er een liedje over je knuffelbeer, een liedje over dieren en hun geluiden, een liedje waarin er geteld wordt, een liedje over de dagen van de week, enz. Alle liedjes in de boek staan op de cd die bij het boek zit. De liedjes zijn gezongen door Monique Smit. De melodieën zijn vrolijk en eenvoudig te leren.

Je kunt ook een cd kopen zonder boek. Er is ook een DVD beschikbaar met daarbij een puzzel. In oktober 2016 komt deel 2 uit.

Titel: 2 kleine kleutertjes;
Tekst: Jan Smit;
Gezongen door: Monique Smit;
Taal: Nederlands;
Geschikt voor: kinderen van 2-5 jaar;
EAN: 8718456021679;
Prijs: voor 11,99 te koop bij Bol.com

‘Ik ken een liedje’ – Ouderwets en gezellig

'Ik ken een liedje' – Ouderwets en gezellig

Het laatste boekje met cd wat mijn dochter met enige regelmaat pakt om te luisteren is ‘ik ken een liedje’. Dit boekje + cd heet bij haar “handdoekje leggen” 😉
In dit boekje staan 14 van oudsher bekende kinderliedjes. Deze kinderliedjes werden toen geschreven om er een dansje of spelletje mee te kunnen doen. Op elke dubbele bladzijde staat niet alleen de tekst van het liedje, maar ook een beschrijving van het spelletje of dansje wat je er mee kunt doen. En ook hier staat bij elke liedje een bijpassend illustratie.
Enkele voorbeelden van liedjes zijn: zakdoekje leggen, jan huigen in de ton, in de maneschijn, de zevensprong, enz. De liedjes op de cd zijn misschien ietwat traag en saai, maar voor een peutertje van 2 jaar zijn ze makkelijk te leren en te onthouden.

Titel: ik ken een liedje;
Artiesten: various;
Uitgever: Disky Communications Nederland BV;
ISBN: 9789077102398; Prijs: 3,65 euro bij Bol.com

Lees ook:

We horen het graag!

Geverifieerd door ExactMetrics