Thuisleven.com
Een hoop vrienden - samen sterk, Professor Astrokat en het zonnestelsel en Relmuis.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Een hoop vrienden – samen sterk, Professor Astrokat en het zonnestelsel en Relmuis

Een hoop vrienden – samen sterk, Professor Astrokat en het zonnestelsel en Relmuis

Afgelopen maand ontving ik van uitgeverij De Eenhoorn weer een aantal leuke boeken, waaronder “Een hoop vrienden – samen sterk” die ik met de kinderen mocht recenseren. In deze blog leg ik er een aantal aan je voor. Lees je gezellig mee?

Een hoop vrienden – samen sterk

Een klein hoopje modder met ogen kijkt je aan op de eerste pagina van het boek. De dieren van de dierentuin snapten er maar niks van en vroegen wat er aan de hand was. Het beestje sputterde en zei dat het vast zit. De grote sterke olifant begint te trekken en te treeeeeeeekkkken. Maar er gebeurt niks. Ook de andere dieren uit de dierentuin beginnen te trekken, een enkeling de verkeerde kant op, maar helaas werkt ook dat niet. Dan beginnen de kleintjes te trekken en eindelijk deed het PLOP. Daar stat het dan geheel onder de modder. Kan jij helpen?

Informatie

Auteur: Kerstin Schoene
Illustrator: Kerstin Schoene
ISBN: 9789462913059
Uitgeverij: De Eenhoorn
Een hoop vrienden - samen sterk.

Professor Astrokat en het zonnestelsel

Maak je allemaal klaar voor een ruimte reis samen met Professor Astrokat. Hij  neemt je mee naar de zon, Mercurius, Venus, Mars, planetoïden en kometen, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en zelfs naar onze eigen planeet: de Aarde. Het boek staat vol met weetjes, kleine grapjes en veel interessante informatie. Bovendien rijkelijk geïllustreerd en makkelijk te snappen, zelfs en/of juist voor de kleinere kinderen.

Informatie

Auteur: Dr. Dominic Walliman
Illustrator: Ben Newman
ISBN: 9789462912830
Uitgeverij: De Eenhoorn

Professor Astrokat en het zonnestelsel.

Relmuis

Frida is een gehandicapte meid en zit in klas 1c. Ze krijgt een nieuwe meester aangezien de oude weg gaat. Maar die nieuwe meester is alles behalve leuk. De leerlingen krijgen slechts 1 minuut plaspauze, Frida moet naar buiten terwijl ze van haar oude meester binnen moet blijven tijdens de pauze, de oude meester legde veel beter uit, geeft veel huiswerk, voert een takenlijst uit voor de leerlingen (die hij kindjes noemt) in de klas. Bovendien moeten ze handje in handje lopen, iets waar Frida dus echt geen zin in heeft. Daarom besluit ze de nieuwe leerkracht “Relmuis” te noemen. Voor de oude leerkracht gaan ze een toneelstuk opdragen. Tijdens de repetities loopt echter alles in het honderd. Als dat maar goed afloopt…

Info en waar te koop

Auteurs: Frank Pollet, Moniek Vermeulen
Illustrator: Jurgen Walschot
ISBN: 9789462912892
Uitgeverij: De Eenhoorn

Relmuis.

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaren ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics