Griekse mythen voor beginnende lezers Theseus en de Minotaurus.
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Griekse mythen voor beginnende lezers: Theseus en de Minotaurus.

Griekse mythen voor beginnende lezers: Theseus en de Minotaurus.

Uitgever de Eenhoorn heeft sinds kort een boekenserie voor beginnende lezers over Griekse mythen. Griekse mythologie is het geheel van Oud-Griekse mythen en sagen. Dit zijn verhalen over goden, halfgoden en het contact tussen goden en mensen. En vandaag de dag nog steeds reuze interessant. Gisteren kwam de recensie van Griekse mythen voor beginnende lezers: Zeus online en vandaag besteed ik aandacht aan het verhaal van Theseus en de Minotaurus.

Theseus en de Minotaurus.

Theseus is de zoon van de koning. Maar sommigen zeggen dat zijn vader een god is: de god van de zee. Theseus is erg snel en sterk en gaat graag op avontuur. Het liefst vecht hij met zijn magisch zwaard tegen monsters om de mensen die in gevaar zijn te helpen. Hij neemt het op tegen de gevaarlijke Minotaurus. De Minotaurus is half mens, half stier. Als hij boos wordt, wordt hij heel sterk. Ook moet Theseus de weg in het doolhof vinden. Gelukkig krijgt hij hulp van een slimme prinses…

Wat vinden wij ervan?

In eenvoudige taal, met prachtige illustraties, wordt het verhaal van Theseus en de Minotaurus op een mooie manier gepresenteerd in dit boek. Wie het verhaal van Theseus kent weet dat er nog veel meer over hem te vertellen is, maar zeker voor beginnen de lezers is dat net iets te veel gevraagd. Dit boek is dan ook een mooie samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen in Theseus zijn leven.

Informatie.

Griekse mythen voor beginnende lezers: Theseus en de Minotaurus.
Auteur: Eleonora Fornasari
Illustraties: Anna Lang
ISBN: 9789462916104
Uitgever: De Eenhoorn

Lees ook:

Welke Griekse mythe spreekt jou het meest aan?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

2 reacties