Griekse mythen voor beginnende lezers Theseus en de Minotaurus.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Griekse mythen voor beginnende lezers: Theseus en de Minotaurus

Griekse mythen voor beginnende lezers: Theseus en de Minotaurus

Uitgever de Eenhoorn heeft sinds kort een boekenserie voor beginnende lezers over Griekse mythen. Griekse mythologie is het geheel van Oud-Griekse mythen en sagen. Dit zijn verhalen over goden, halfgoden en het contact tussen goden en mensen. En vandaag de dag nog steeds reuze interessant. Gisteren kwam de recensie van Griekse mythen voor beginnende lezers: Zeus online en vandaag besteed ik aandacht aan het verhaal van Theseus en de Minotaurus.

Theseus en de Minotaurus

Theseus is de zoon van de koning. Maar sommigen zeggen dat zijn vader een god is: de god van de zee. Theseus is erg snel en sterk en gaat graag op avontuur. Het liefst vecht hij met zijn magisch zwaard tegen monsters om de mensen die in gevaar zijn te helpen. Hij neemt het op tegen de gevaarlijke Minotaurus. De Minotaurus is half mens, half stier. Als hij boos wordt, wordt hij heel sterk. Ook moet Theseus de weg in het doolhof vinden. Gelukkig krijgt hij hulp van een slimme prinses…

Wat vinden wij ervan?

In eenvoudige taal, met prachtige illustraties, wordt het verhaal van Theseus en de Minotaurus op een mooie manier gepresenteerd in dit boek. Wie het verhaal van Theseus kent weet dat er nog veel meer over hem te vertellen is, maar zeker voor beginnen de lezers is dat net iets te veel gevraagd. Dit boek is dan ook een mooie samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen in Theseus zijn leven.

Informatie

Griekse mythen voor beginnende lezers: Theseus en de Minotaurus.
Auteur: Eleonora Fornasari
Illustraties: Anna Lang
ISBN: 9789462916104
Uitgever: De Eenhoorn

Lees ook:

Welke Griekse mythe spreekt jou het meest aan?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics