Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Slaapkamer > Hoe behang de uitstraling van een ruimte verandert

Hoe behang de uitstraling van een ruimte verandert

In onze woning wordt het steeds gezelliger. Er is achter de schermen al een hoop geklust, opgeknapt en aangeschaft. Niet altijd zaken die door het blote oog zijn waar te nemen. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, opknappen van paneeldeuren en nieuw hang- en sluitwerk. Het oog wil ook wat dus we gaan per ruimte eens kijken wat we er aan willen opknappen.

De woonkamer

Ons jaren ’30 huis heeft nog een paar originele typische elementen behouden. Her en der zijn er nog sierlijsten in het huis te vinden. In de woonkamer ontbreken ze en willen we deze graag aanbrengen op het plafond. De muren zijn rondom wit met structuur gestuukt, Dat ziet er nog prima onderhouden uit. In de overgang naar de open keuken zit nog een houten balk, gelukkig niet geverfd. Daar zijn we heel blij om en we willen deze balk graag zo houden. Een lange muur loopt van het zitgedeelte door richting het eetgedeelte. Er valt hier eigenlijk helemaal niets te verven of te behangen.

Behang

In een vorig huis hebben we de behangexpert.nl ingeschakeld om twee muren in onze woonkamer en de slaapkamer op te vrolijken. We vonden een behang van verticale planken en een behang van stenen in verschillende tinten. Het behang brachten we aan op de muren recht tegenover de raampartij. Dat gaf een speels effect en zorgde er voor dat de verschillende kleuren die we in de betreffende ruimte gebruikten met elkaar verbonden werden.

De slaapkamer

Ook onze slaapkamer is rondom wit met structuur gestuukt. We hebben er muisgrijs zacht tapijt laten leggen. De verschillende kleuren in deze kamer proberen we op elkaar af te stemmen door het gebruik van kleurige dekbedhoezen. Het grijze tapijt, het bruine bed, de groene kast en de blauwe plissé gordijnen. De verschillende overtrekken slagen er niet allemaal in om een rustige eenheid te vormen. Hier zou een botanisch behangetje een uitkomst kunnen bieden.
Voor het kamerbrede slaapkamerraam hebben we aan de gordijnrails een rij hangplantjes hangen. Op deze manier zijn de hangplantjes handig te verschuiven als er eens een raam openstaat. Een behang met groene palmbladeren of een jungle zie ik voor deze ruimte wel zitten.

Lees ook:

Hoe creëer jij eenheid in een ruimte?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Door vooral een zelfde kleurstijl terug komt. Zo is bij ons de huiskamer voorzien van verschillende bruintinten van licht naar donker om zo toch balans te krijgen

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics