Thuisleven.com
Keukentrends zwarte keuken
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Keuken > Keukentrends- zwarte keukens en hoekkeukens

Keukentrends- zwarte keukens en hoekkeukens

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of wil je alleen wat inspiratie op doen? Ik zet de nieuwste keukentrends op een rijtje. Mijn grootste voorkeur genieten zwarte keukens, maar zelfs daartussen zijn er grote verschillen aan te brengen. Verder stip ik hoekkeukens aan en is er aandacht voor keukenapparatuur en accessoires.

Keukentrends

De keuken als centraal middelpunt van het huis. Dat is de nieuwe trend, maar dan niet in de ouderwetse landelijke stijl. Nee, er is meer aandacht voor de messing en metallic look. Niet alleen de kranen en grepen, maar ook als front van de keukenkast. Het geeft de keuken een laagje glamour. En wat te denken van de herintroductie van marmer in de keuken. Een prachtig marmeren keukenblad steelt de show en biedt praktisch gezien voldoende werkruimte. Ook gaan we de hoogte in. Er komt nog meer ruimte in de hoekkeukens. Mocht je ruimte tekort komen voor je apparatuur, dan richt je een bijkeuken in. Al is er geen noodzaak meer tot het verstoppen van apparaten.

De zwarte keukens

Zoals gezegd geniet de zwarte keuken mijn voorkeur. Deze is namelijk goed met verschillende interieurstijlen te combineren. En de zwarte keuken is niet 100% zwart. Nee, je kunt het geheel breken met een roomwit marmeren keukenblad. Dan is er de keuze in mat of glanzend zwart en egaal of met structuur. Door hiermee te spelen ontstaat er een zeer stijlvolle keuken. Naast het eerder genoemde marmer, kun je ook met messing accenten in de zwarte keuken spelen. Door deze contrasten geniet een zwarte keuken meer warmte om te kunnen fungeren als middelpunt in je huis. Helemaal met een houtlook of prachtig gegoten vloer. Allemaal verzamelen rondom de stoof!

Hoekkeukens

Hoekkeukens staan erom bekend dat de volledige ruimte van je keuken optimaal benut wordt. Met keukenkasten en -planken van de vloer richting het plafond is er aan opbergruimte geen gebrek. Iedere chefs zal onderstrepen dat deze ruimte een noodzakelijk goed is. Alle keukenaccessoires binnen handbereik maar toch uit het zicht gewerkt. Dit geldt ook voor de gemoderniseerde inbouwapparatuur. Voor de keukenkasten in de hoek zijn tal van slimme oplossingen. Een draaiplateau zorgt ervoor dat ook de achterste pan in een handomdraai voor het grijpen is. Mocht je nog meer ruimte willen, dan biedt het kookeiland wellicht een oplossing.

Keukenapparatuur & accessoires

We combineren duurzaamheid steeds beter met comfort. Keukenapparatuur wordt slimmer én energiezuiniger. Daarnaast zie je meer en meer apparatuur die je op afstand, met behulp van een applicatie, kunt bedienen. Denk hierbij aan slimme ovens en zelfdenkende koelkasten. Nu hoef je niets meer aan het toeval over te laten in je drukke werkzame- of gezinsleven.
Met accessoires wordt er kleur in de ruimte gebracht. Door de veelheid aan te gebruiken materialen zijn er oneindig veel mogelijkheden. Vergeet ook de invloed van de keukenmuur niet op het geheel. Naast wandtegels kan je zelfs met behang of hout je gang gaan.

Verlichting

Door met wat aandacht de juiste verlichting aan te brengen, geef je de keuken meer sfeer. Zo zijn eenvoudig de mooie accessoires in je keuken uit te lichten. Met een draaibaar spotje licht je telkens een ander object uit. Oma’s theepot of het moderne schilderij. En het doet verder niets af aan de broodnodige verlichting van je werkblad en kookplaat. Boven de eettafel hoort ook een mooie lichtbron. Een lamp die na afloop van de maaltijd te dimmen is voor een optimale gezellige sfeer. Natafelen is altijd een goed idee, dat blijft tot in lengte van jaren in de mode.

Lees ook:

Volg jij de laatste keukentrends op de voet?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

  • Wij hebben sinds twee jaar een nieuwe keuken en ik het heel lang getwijfeld over zwarte frontjes maar vond het toch wel spannend omdat ik een hele grote keuken heb en bang was dat het een donker gat zou worden. Ik koos uiteindelijk voor een lichte houtkleur. Maar als ik het zat ben, kan ik natuurlijk altijd nog de frontjes vervangen, want mooi vind ik het zeker wel!

  • Eind vorig jaar hebben wij een nieuwe keuken laten plaatsen. Wij hebben gekozen voor een kleur die niet helemaal gebruikelijk is namelijk groen. Een cooker kan ik iedereen aanraden, direct kokend water en een apparaat minder op het aanrechtblad. Koken op vuur vind ik fijner dan een keramische plaat. Het voelt voor mij wat natuurlijker aan, maar dat is voor iedereen persoonlijk.

  • In onze nieuwbouwwijk wijk zie je heel veel zwarte keukens, het is wel een echte trend. Wij hebben bewust voor een witte keuken in combinatie met hout gekozen, lekker fris en niet te donker in huis. Alleen het blad is zwart graniet.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics