Achtertuin verlicht sfeer
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Lampen > Veiliger én sfeerverhogend met LED bouwlampen

Veiliger én sfeerverhogend met LED bouwlampen

Het klinkt wellicht wat vergezocht maar als je even doorleest dan probeer ik je duidelijk te maken wat ik bedoel. In onze huizen wordt wat afgeklust de laatste tijd. Daar zijn we in zijn geheel niet uniek in als ik het nieuws mag geloven, maar ik heb nu wel een heel originele oplossing voor overtollige klusspullen. Tenminste als de klus geklaard is dan en niet alleen voor LED bouwlampen.

Klussen in en om huis

Gut, wat zijn we druk met het opknappen van paneeldeuren, sauzen, verven en schilderen en wat al niet meer. En wat genieten we ervan als de klus geklaard is. We ruimen de spullen op en proberen de tijd te nemen om ervan te genieten. De vliering ligt vol met gebruikte verfspullen, behangresten en bergen gereedschap. Een aantal van die overgebleven klusspullen kan je in je interieur inzetten als verfraaiing. Huh, wat bedoel je nu weer? Ik werk wat voorbeelden uit.

LED bouwlampen

Speciaal voor de verf- en behangklussen gingen we een LED bouwlamp kopen. Handig om het ook zonder bril wat beter te kunnen zien. Niet alleen voor de avonden maar ook overdags. Na de klussen werden de LED bouwlampen keurig netjes opgeborgen en zijn we de achtertuin aan gaan pakken. Dat is boven verwachting mooi geworden en bijna jammer dat we er in de avond niets van zien. Wacht eens, we hebben nog wat liggen op zolder. Jazeker, de LED bouwlamp heeft toch een waterdicht snoer en we hebben een stroompunt in de achtertuin. Nu kunnen we ook ’s avonds van het mooie, sfeervolle uitzicht in de achtertuin genieten. Af en toe draai ik de lamp om een andere hoek in de tuin uit te lichten. En dat is nog niet alles.

Maak van je trap een planten hangplek

De houten klustrap is toch wat gammel geworden. Het is een beetje ontzet door al dat heggen snoeien en zit onder de verfvlekken. We gaan de onderste treden eraf zagen en zonder schuren of een likje verf geven in de tuin zetten. Het is de bedoeling dat dit plekje een bonte verzameling van planten zal worden. Sommigen staan op een trede, andere hangen aan de trap of groeien juist tegen de trap op. Ik zag een leuke voorbeeld van verticaal tuinieren met geraniums. Heel erg leuk, groen en lekker low budget. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar eigenlijk ben ik benieuwd of jij wellicht nog een origineel idee hebt voor onze behangtafel bijvoorbeeld?

trap hangen met geraniums
Fotocredit: Pelargonium for Europe (PfE)

Lees ook:

Wat doe jij met de klusspullen na de klus?

Uitgelichte afbeelding van PDPhotos via Pixabay

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics