Het ABC-post it spel geïnspireerd op de Bugs Bunny Bouwers.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Het ABC-post it spel geïnspireerd op de Bugs Bunny Bouwers

Het ABC-post it spel geïnspireerd op de Bugs Bunny Bouwers

Heb je zin in een leuke en leerzame activiteit voor je kinderen? Laat je inspireren door de Bugs Bunny Bouwers en probeer samen het Post-it ABC-spel. Bugs en Lola, de managers van de Looney Builders bouwploeg, nemen je mee op een reis vol maffe bouwprojecten, en nu kun je hun creativiteit in huis halen!

Wat is het Post-it ABC-spel?

Het Post-it ABC-spel is een leuke en educatieve manier om de verbeelding van kinderen te stimuleren. Het doel van het spel is om het alfabet te verkennen en creatieve woorden te bedenken die beginnen met elke letter.

Benodigdheden:

Stap 1: Om te beginnen, verzamel materialen zoals Post-it notitieblaadjes, kleurpotloden, stiften en papier. De Bugs Bunny Bouwers zouden zeker goedkeuring geven aan het gebruik van kleurrijke materialen om de creativiteit te stimuleren.

Stap 2: Schrijf op elke Post-it een letter van het alfabet, beginnend met ‘A’ en eindigend met ‘Z’. Zorg ervoor dat je genoeg Post-it notes hebt voor elk lid van het gezin om mee te spelen.

Stap 3: Plak de Post-its met de letters op verschillende oppervlakken in de kamer, zoals deuren,
muren of tafels. Laat je kinderen de kamer verkennen en bij elke letter van het alfabet een woord
bedenken dat begint met die letter. Moedig hen aan om creatief te zijn en grappige of fantasierijke woorden te verzinnen.

Stap 4: Werk, net zoals de Looney Builders, samen als team., kun je als gezin samenwerken om het Post-it ABC-spel te spelen. Bespreek samen de woorden die je hebt bedacht en lach om de grappige ideeën.

Stap 5: Het Post-it ABC-spel is niet alleen leuk, maar het helpt ook bij het leren van het alfabet en het stimuleren van de verbeelding van kinderen. Het meest waardevolle is de tijd om samen door te brengen en samen te werken, net als Bugs en zijn vrienden in Bugs Bunny Bouwers.

Lees ook:

Vind jij Bugs Bunny leuk?

Foto’s: Media Tornado

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics