Thuisleven.com
Behoefte aan een goede nachtrust?Deze interieurhacks wil je weten!
Thuisleven.com > #advertentie > Behoefte aan een goede nachtrust?Deze interieurhacks wil je weten!

Behoefte aan een goede nachtrust?Deze interieurhacks wil je weten!

Het belang van slaap en een goede nachtrust wordt steeds meer bekend. Gezondheidsgoeroes noemen niet meer voeding en beweging als eerste pijlers voor een goede gezondheid, maar juist slaap. Dit is de basis voor veel energie gedurende de dag, en daar begint het allemaal! Het is niet voor niks dat mensen met kleine kinderen de grootste kans hebben op een burn-out, niet omdat de kinderen overdag zo druk zijn maar doordat ze chronisch weinig slaap krijgen. Nu kunnen we aan die kinderen niets veranderen, maar aan de omstandigheden wel. Zo zijn er natuurlijk allerlei tips in de vorm van eten en drinken om beter te slapen (denk aan geen koffie meer naar 15.00), maar er zijn ook adviezen die naar de externe omstandigheden kijken. Welke interieurtips jij kunt verwerken om er zeker van te zijn dat je er alles aan doet om je slaap te bevorderen? In dit blog wordt het uitgezocht. 

Echt donker 

Een aspect wat vaak onderschat wordt is dag- én nachtlicht en het effect ervan op slaap. Het is nog steeds het allerbeste om te slapen in het échte donker. Rolgordijnen op maat zijn hier een perfecte oplossing voor. Niet alleen de compleet verduisterende gordijnen zijn slim, ook rolgordijnen die hier tussenin zitten zijn slim om aan te schaffen. Zo kun je op dagen dat het heel lang licht blijft, het in de woonkamer al een beetje laten schemeren door de rolgordijnen die semi-transparant zijn dicht te trekken. Dan kom je al een beetje in de sluimerstand en kun je sneller in het donker overschakelen naar je slaap modus. 

De ideale temperatuur 

Naast dat het aan te raden is om in een donkere ruimte te slapen, is het ook uit onderzoek gebleken dat er een ideale temperatuur is. Deze temperatuur is 18 graden Celsius. Een airco of klimaatbeheersingssysteem wat dit realiseert, is echt een investering die zich uitbetaalt in jouw gevoel van fitheid. De kosten ervan zijn soms vrij hoog, maar het is iedere euro waard. Probeer er ook altijd voor te zorgen dat er gedurende de nacht een vorm van ventilatie is. Je ligt tenslotte (als het goed is!) acht uur in die ruimte, genoeg zuurstof is heel belangrijk om fit wakker te worden.  Naast bovenstaande aspecten zijn er nog tal van andere zaken te bedenken, denk aan een goed kussen en een fijn matras. Beide zaken waar soms op bezuinigd wordt, maar die vroeg of laat wel gaan knellen.

Conclusie

Kortom, investeren in je slaap is heel logisch wanneer je je realiseert hoe belangrijk het is. Niet alleen kosten voor gezonde voeding en een sportschool zijn prioriteit, ook de kosten voor een goed bed en slaapklimaat. Alleen dan zul je alles eruit halen. Men zegt ook weleens dat we hierbij moeten kijken naar de natuur. De koning van de dieren -de leeuw uiteraard- slaapt als een roos en presteert fantastisch overdag, en dat wil jij toch ook? Op zoek naar een goede aanbieder van rolgordijnen om deze slaap te garanderen? Kijk dan eens hier. Slaap zacht!

Lees ook:

Waarover droom jij wel eens?

Foto’s: gekregen via db-online-marketing
#ad

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics