Thuisleven.com
Heb jij misschien Olifant gezien
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Recensie: ‘Heb jij misschien Olifant gezien?’ Van Gottmer uitgeverij

Recensie: ‘Heb jij misschien Olifant gezien?’ Van Gottmer uitgeverij

Als moeder van vier kinderen steek ik heel erg veel tijd, energie en moeite in het opvoeden van de kids. Vanzelfsprekend doe ik dat met alle liefde en plezier, toch zijn er wel eens momenten dat ik denk “nu even niet”. Vast en zeker herkenbaar voor velen onder ons, maar ook dan gaat het leven door en moet je voldoen aan de verwachtingen van de kinderen, je partner en de rest van de omgeving. Eerder heb ik hier wel eens vanaf geweken (geen verhaaltje voor het slapen gaan, een ander schema enzovoorts) en elke keer weer viel het me op dat ik aan het einde van dat riedeltje veel meer tijd en energie erin gestoken had dan ons vaste ritme.

Nu de kinderen wat ouder zijn merk ik dat ze ook stukken zelfstandiger zijn geworden, dat geeft meer vrijheden voor leuke dingen. Maar ook nu merk ik dat ze een bepaald ritme erg prettig vinden. Zo is één van die vaste riedeltjes het zelfstandig lezen. Elke avond gaan de kinderen een half uurtje lezen zodat ik even de was weg kan strijken, de vaatwasser in/uit kan ruimen of iets anders kan doen. Een ander vast riedeltje is het kwartiertje voorlezen voor ze naar bed gaan. Persoonlijk kijk ik daar altijd heel erg naar uit, zeker omdat er zoveel leuke en verschillende boeken zijn. Neem nou het boek “Heb jij misschien Olifant gezien?”

Heb jij misschien olifant gezien?

Dit nieuwe boek dat vanaf 15 februari verkrijgbaar is bij Gottmer (en de boekhandel) staat boordevol prachtige illustraties. Het gaat over een kind en olifant die verstoppertje spelen. Het jongetje telt tot 10 en de olifant gaat zich verstoppen. Ofschoon het voor de lezer / kijker duidelijk zichtbaar is waar de grote olifant zich telkens weer verstopt, kan het jongetje de olifant maar niet vinden. De hilariteit is enorm bij de kinderen en ze begrijpen niet waarom de jongen de grote olifant niet kan vinden. Nadat de jongen zo’n beetje o-ve-ral gekeken heeft, geeft hij het op. De olifant tikt eens met zijn slurf op zijn schouder en het jongetje is reuze blij. Dan komt schildpad erbij en vraagt of ze zin hebben om tikkertje te spelen….

Informatie

‘Heb jij misschien Olifant gezien?’
Auteur: David Barrow
ISBN: 9789025766825
Soort: Hardback
Pagina’s: 32 blz
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben wij een recensie exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics