Zodra de badkamer is voorzien van het meubilair, kun je beginnen met de aankleding. Zo is het bijvoorbeeld fijn om ergens je tandenborstel en mondverzorging kwijt te kunnen. Maar ook de borstel om je haren mee te kammen, de spullen om te scheren en alle andere producten die je gebruikt bij je dagelijkse routine wil je graag kwijt. Voor heel veel spullen heb je je kasten staan, maar lang niet iedereen zal gezegend zijn met zo’n grote badkamer dat er meerdere kasten passen. Ben jij iemand met een kleinere badkamer, dan zul je dus creatief met je indeling om moeten gaan en ik help je daar graag bij.

Gebruik de wand in de badkamer

Als eerste geef ik je de tip om de wand van de badkamer te gebruiken. Zeker douche accessoires doen het hier goed in. Zo zijn er haakjes om de handdoeken aan op te hangen. Handig voor het douchen en handig na het douchen. Je kunt ze dan namelijk laten drogen om het vervolgens huppa de was in te doen, zo hoef je ook niet bang te zijn voor schimmels.
En zo zijn er nog meer leuke en handige accessoires om ruimtegebrek op te lossen.

Gebruik de vloer

Als je de wand kunt gebruiken, dan kun je ook de vloer gebruiken. Met mooie wasmanden en slimme opbergers kun je in een verloren ruimte, bijvoorbeeld de ruimte onder de wasbak, een hoop extra spullen kwijt. Zet bijvoorbeeld een mooie mand neer waar je alle schoonmaak spullen in doet. Ook een wasmand in een hoekje zorgt er voor dat niet al het wasgoed over de grond ligt.

Gebruik de lege plekken op iets

Een mooie gesloten pot kun je op de kast zetten of in een hoekje bij het bad. In die pot kun je heel wat losse spullen stoppen, zonder dat het er druk en rommelig uit ziet. Kleed het aan met een plantje om de boel op te vrolijken en het ziet er ook nog eens extra gezellig uit!

Maar let op!

Hier en daar iets neer zetten is mooi, maar overdrijf niet. Zo krijg je alsnog een chaotische badkamer en weet je uiteindelijk niks meer te vinden. Heb je toch te veel spullen, kijk dan eens of je kunt minimaliseren en ruim eens grondig op met bijvoorbeeld de Marie Kondo stijl.

Geverifieerd door ExactMetrics