Thuisleven.com
Groetjes uit Poesbekistan
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Groetjes uit Poesbekistan (vanaf 8 jaar)

Groetjes uit Poesbekistan (vanaf 8 jaar)

Verlies….het verlies van een dierbare, het verlies van een huisdier. Hoe ga je hiermee om? Als volwassene is het al moeilijk, maar het is helemaal lastig voor een kind. Daar valt de klap vaak later, het is in het begin nog onwerkelijk, maar hoe pak je het aan als de klap echt valt?

Groetjes uit Poesbekistan

Dit is een verhaal over een meisje dat leert omgaan met verlies. Het verlies van haar moeder en een poes. Bij de poes viel de klap zwaarder, want de poes zorgde juist voor wat troost tijdens het gemis van de moeder. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het verhaal

Na het overlijden van haar poes komt bij het 9-jarige meisje Cat het verdriet om de dood van haar moeder opnieuw naar boven. Haar vader probeert haar zo goed en kwaad als hij kan hierbij te helpen. In het boek worden veel herinneringen opgehaald aan de vele leuke, grappige en ook verdrietige avonturen die ze samen met de poes beleefde.

Ze schrijft brieven aan Poes die hij beantwoordt uit de kattenhemel ‘Poesbekistan’, net zoals haar moeder haar soms brieven schrijft. Ze weet wel dat Poes niet kan schrijven, de brieven van Poes lijken veel op brieven van haar moeder, maar de brieven troosten haar wel.Groetjes uit Poesbekistan

Mijn mening

Het boek heeft fijne korte zinnen, geen moeilijk woorden, dus goed om te lezen voor de kinderen. Het heeft een grappige poes in de hoofdrol en de illustraties passen goed bij de sfeer van dit gevoelvolle verhaal. De adviesleeftijd van 8 jaar raad ik zelf ook aan.

Info en waar te koop:

Auteur: Kim Crabeels
Illustrator: Sep Van den Berghe
ISBN: 978-94-6291-291-5
Uitgeverij: De Eenhoorn
Groetjes uit Poesbekistan is o.a. te koop bij Uitgeverij de Eenhoorn voor € 16,95.

Lees ook:

* voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics