Jeugdboek jij kan dit echt. Voor meer zelfvertrouwen en juiste mindset.
Met quotes van J.K Rowling en Jay-z
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Jeugdboek 8+: Jij kan dit (echt)

Jeugdboek 8+: Jij kan dit (echt)

Het boek: Jij kan dit (echt) is speciaal voor kinderen en (jong)volwassenen, die wel wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Degene die denken dat ze slecht zijn in bijvoorbeeld wiskunde of (een bepaalde) sport. Het boek is uitgeroepen tot beste Engelse jeugdboek. En dat blijkt niet voor niets….

Stel dat je echt (bijna) alles zou kunnen?

Jij kan dit (echt)
Een boek met een vlotte schrijfstijl en mooie illustraties

Stel dat je bijna alles zou kunnen, zou dat niet geweldig zijn? In het boek; Jij kan dit (echt), legt de schrijver op een eenvoudige manier uit wat je moet doen om echt alles te kunnen. En het antwoord is eenvoudiger dan je zelf zou vermoeden. Wat nou, als het je echt lukt, om die ene sport (of misschien wel meerdere!) goed te kunnen en een vreemde taal te kunnen leren. Of zelfs die moeilijke wiskunde sommen te kunnen oplossen en een instrument leren bespelen. Dat zou toch een droom zijn die uitkomt, nietwaar. Misschien kan dan zelfs jouw grootste droom wel uitkomen.

De juiste mindset

De schrijver Matthew Syed beschrijft, aan de hand van zijn eigen ervaringen, hoe hij, zelfs 2 keer, als tafeltennisser op de Olypische Spelen terecht kwam. Dit doet hij op humoristische wijze. Aan de hand van leuke, sprekende tekeningen van superillustrator Tony Triumph wordt duidelijk wat je moet doen om ergens goed in te worden. En dat is niet zo moeilijk als je denkt. Alles valt en staat met de juiste ‘mindset’.  Wat dit is, hoe dit werkt en wat je daar dan mee moet wordt natuurlijk verder uitgelegd in het jeugdboek; Jij kan dit (echt).

Leuk en leerzaam; Jij kan dit (echt)!

Jeugdboek voor meer zelfvertrouwen Matthew syad
Quotes van bekende personen

Het boek is vlot geschreven, op een manier die veel jongeren aanspreekt. Doordat de tekst wordt afgewisseld met leuke illustraties en quotes van bekende mensen, zoals J.K rowling(Harry Potter),  JayZ, Mozart en Steve Jobs, blijft je geboeid en wil je echt verder lezen. De schrijver verteld zijn eigen verhaal met humor en zelfspot, waardoor het echt een verhaal is en geen opsomming van alleen feiten of aanwijzingen.

Onze ervaring

Ik had het boek snel uit. Door de vlotte schrijfstijl, de humor en leuke illustraties blijf je lezen. Zelfs onze dochter, een puber van bijna 15, geen leesliefhebber, heeft het boek met plezier gelezen. Ze heeft er ook echt wel wat aan gehad. Ik merk dat haar houding is veranderd van: ik denk niet dat ik dat kan, naar: ik ga mijn best doen om het te leren. M.i. precies de essentie van het boek. Dus een aanrader voor zowel kinderen als voor pubers en (jong) volwassenen. We kunnen allemaal wel een beetje extra zelfvertrouwen gebruiken toch?

Informatie

Jij kan dit (echt)
Auteur: Matthew Syed
Illustratie: Toby Triumph
ISBN: 9789492899873
Uitgeverij: Condor

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics