Thuisleven.com
Bluetooth Koptelefoon Noise Cancelling
Thuisleven.com > Entertainment > Gadgets > (huis)werk maken zonder omgevingsgeluiden maar wel met muziek

(huis)werk maken zonder omgevingsgeluiden maar wel met muziek

Vorig jaar rond deze periode planden we de eerste bezichtiging voor een ander huis. Het duurde een aantal maanden voor we overtuigd waren om ook daadwerkelijk te verhuizen, maar na een zomervakantie en de verkoop van onze eigen woning hebben we de knoop doorgehakt. We hebben bewust de datum van overdracht iets naar voren geschoven, zodat we de tijd hadden om spullen op te ruimen en in te pakken. We hadden toen niet verwacht om de gehele verhuizing alleen te moeten doen vanwege de “Social Distancing” rondom het Corona virus. Tijd om erover te treuren hebben we niet gehad, er was en is nog steeds heel veel te doen.

We hebben gelukkig het geluk gehad dat de badkamer en keuken net op tijd klaar waren, maar we hebben het pech dat de slaapkamers nog niet af zijn. Daarom slapen de kinderen nu allemaal bij elkaar op één slaapkamer en Tom en ik in de woonkamer, waar we ook met zijn allen leven. Kun jij het je voorstellen dat we in die ruimte ook allemaal ons huiswerk en ons werk maken?

Geluiden

Bluetooth Koptelefoon Noise CancellingDe eerste weken hebben we met zijn allen wat aangerommeld. Vooral Tom en ik staken veel tijd in de verbouwing waardoor de kinderen zonder al te veel problemen hun huiswerk konden maken. Maar toen Tom weer aan het werk moest, merkten we al snel dat de meetings die hij moest doen, toch niet erg bevorderlijk waren voor onze concentratie. Vooral de jongste, die het meeste last heeft van misofonie, was het een grote ergelijke bedoening aan het worden. De Silvergear Bluetooth Koptelefoon Noise Cancelling van Silvergear kwam dan ook als geroepen.

Silvergear Bluetooth Koptelefoon Noise Cancelling

De Bluetooth koptelefoon die we ontvingen is er een die werkt met Noice Cancelling. Noise Cancelling dempt de omgevingsgeluiden door middel van antigeluid. Dat kan het gekletst zijn van iemand in de buurt, maar ook het geruis van bijvoorbeeld de afzuigkap. Het geluid dat om je heen geproduceerd wordt, wordt opgevangen door microfoons in de koptelefoon (en/of oordopjes). Vervolgens wordt aan de hand van dat geluid een antigeluid geproduceerd en hoor je de omgevingsgeluiden bijna niet meer.

Goed kunnen werken = goud waard

Nadat jongste de koptelefoon op heeft, merk ik al gelijk dat ze niet meer reageert als we eens onze sniffen vanwege de hooikoorts. Ook het zachte gefluister, het iets luidere geklets en zelfs het uitruimen van de vaatwasser lijkt ze niet meer mee te krijgen. Ze zit nu met gemak twee uur lang geconcentreerd haar huiswerk te doen om daarna de koptelefoon af te zetten en de wereld om haar heen te bekijken. Na een goede pauze zet ze de koptelefoon weer op en verdwijnt ze weer helemaal in haar eigen wereldje alle opdrachten die ze krijgt van haar meester en juffen.

En zo ging dat een paar dagen lang tot ze ineens verbaasd om zich heen keek en riep dat de koptelefoon stuk was. Stuk was de koptelefoon zeer zeker niet, maar leeg wel. De rest van de dag lag het apparaat dan ook aan de oplader (het apparaat is overigens in 2 uur tijd volledig opgeladen). Het grappige is dat we in die tijd ook hebben gemerkt hoeveel het waard is om goed te kunnen werken. De ergernis om de geluiden om haar heen leken op dat moment nog erger dan anders (was niet zo overigens).

Coole gadget

Bluetooth Koptelefoon Noise CancellingDat wij reuze blij zijn met de koptelefoon moge dan ook wel duidelijk zijn. Maar tijdens een meeting met klasgenoten en leerkracht komen we er pas achter dat deze koptelefoon pas echt goed is. Met de koptelefoon kan er namelijk ook muziek worden afgespeeld EN biedt hij de mogelijkheid om ermee te bellen. Enkel door de aan/uit knop op de koptelefoon te gebruiken kunnen inkomende gesprekken worden beantwoord. Al met al zijn wij meer dan tevreden over dit product.

Lees ook:

Gebruik jij wel eens een Silvergear koptelefoon?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Af en toe als het echt nodig is gebruik ik een koptelefoon. Helaas krijg ik er vaak oorpijn van (kan deels komen door de combinatie met een bril), daarom ook nog nooit bijvoorbeeld een noise cancelling koptelefoon uitgeprobeerd.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics