Thuisleven.com > Fashion > Mijn zoektocht naar behaaglijke nachtkleding

Mijn zoektocht naar behaaglijke nachtkleding

Tot mijn schrik besef ik dat het ruim zes jaar geleden is, dat ik nieuwe nachtkleding heb gekocht. Hoe ik dat weet? Dat was voor een geplande keizersnede in het ziekenhuis. Ik moest er nadien toch een beetje verzorgd bijlopen door de gangen van het ziekenhuis…

Nachtkleding, de wensen

Wacht, dat klopt niet helemaal. Ik heb tussentijds nog een pyjama van mijn man gekregen. Hij vond het niet prettig dat mijn long shirts zich zo kreukelden. Die sla ik dit keer dan ook maar over. Waar ben ik dan wel naar op zoek? Nachtkleding die past bij dit jaargetijde. Dus geen korte pijpen en korte mouwen valt nog te bezien.
Ook ga ik wel eens in mijn nachtkleding over straat. Bijvoorbeeld bij het krieken van de dag om de kliko aan de straat te zetten. Of ruim na koffietijd als ik eigenlijk al de dag wil afsluiten en de kinderen nog van het speelveld moet halen. Kortom het oog wil ook wat. Een huispak valt af, omdat ik die te warm vind om in te slapen.

Nachtkleding, de eisen

Regelmatig zijn of het shirt of de broek van de pyjama te kort. Ik vind dat niet behaaglijk. Helemaal niet als het dekbedovertrek in de nacht verschuift naar de buurman en er een tochtige kier ontstaat. Of als ik alvast in mijn nachtkleding beneden nog even televisie wil kijken. Dan moet ik mijn sokken wel erg hoog optrekken. Een jumpsuit zou de oplossing kunnen zijn, ware het niet dat ik ’s nachts wel eens het toilet bezoek en dat dan wel erg koud vindt. Ook vind ik de prints tegenwoordig erg kinderachtig. Ik wil niet met een Winnie de Pooh of Mickey Mouse rondlopen.

Wat wordt het nou?

Je voelde het vast al aankomen, dit keer wordt het een pyjama. Het scheelt dat ik mijn maat bij LASCANA kan selecteren. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Ik zie veel pyjama’s met boorden. Dat sluit tenminste rond de enkel, heup en polsen behaaglijk af. De pyjamabroek heeft vaak zakken, waar ik altijd wel een zakdoekje in bewaar. En door een rijgkoord is de broek af te stemmen op mijn omvang. Ik geloof dat ik geslaagd ben en kan haast niet wachten tot bedtijd.

Welke eisen stel jij aan je nachtkleding?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

1 reactie