Thuisleven.com

Kalknagels

Een grote groep mensen komt vroeg of laat in aanmerking voor kalknagels. Kalknagels zijn natuurlijk niet mooi en je wilt ze eigenlijk niet, maar ook ik ben er één van die kalknagels heeft. Heel vervelend. Het doet geen pijn hoor, maar ziet er gewoon oerlelijk uit en waarom heb ik het gekregen?

Wat zijn kalknagels?

Kalknagels worden veroorzaakt door schimmels die de nagel of huid binnendringen. Hierdoor ontstaat een (schimmel) infectie waardoor kalknagels ook wel schimmelnagels worden genoemd. Het behandelen van een kalknagel is niet nodig, maar doordat het er zo lelijk uit ziet wel vaak gewenst. De schimmels die kalknagels veroorzaken komen het meeste voor in vochtige ruimtes zoals sauna’s, zwembaden, sportschool en douche. Niet iedereen krijgt dan kalknagels, vaak mensen met een lage weerstand of diabetes lopen een groter risico.

Bij een beginnende infectie zijn de kalknagels te herkennen door verkleuring van de nagelranden (gelig, bruin of groen) en kleine vlekjes op de nagel. In een later stadium kan de nagel geheel verkleuren van geelwit tot geelbruin. De kalknagel is dan vaak wat dikker en brokkelig van structuur. Een kalknagel is ook nog eens heel erg besmettelijk. Houd dus je handdoeken, vijlen, nagelschaartjes etc apart van de rest van het gezin, want voor je het weet heeft iedereen het.

Mijn ervaring:

Ik heb dus twee kalknagels. Ik loop in het zwembad altijd op badslippers, zo ook op de camping. Naar een sauna ga ik niet, maar toch ineens had ik aan mijn rechter voet op mijn middelste teen een kalknagel. Ik heb de beginselen er niet van gezien. Ik had gewoon ineens in de gaten dat mijn nagel dikker was, geelwit van kleur en lastiger te knippen. Deze kalknagel kreeg ik ongeveer een jaar of twee geleden. Ik ben toen naar een pedicure gegaan in de hoop dat zij me er wel vanaf kon helpen, maar helaas zo werkt het niet. Ze freesde de nagel wat dunner, maar verder kon ze er niets aan doen. Ik kreeg ook verder geen advies mee.

Lees meer over (creatief met) nagellak

Lekker dan…

Dus daar liep ik dan met een lelijke nagel in de zomer in sandaaltjes. Ondertussen probeerde ik allerlei middeltjes om er vanaf te komen. Zo mengde ik azijn met mondwater, probeerde vicks en tea tree olie op mijn teennagel, maar niets hielp. Afgelopen winter stootte ik ineens keihard mijn dikke teen, ook aan mijn rechter voet. Er zat een hele deuk in mijn nagel ervan. Wat het ergste was, de teen ging ontsteken, ik kon er bijna niet van lopen. Op advies van mijn vader ging ik naar zijn pedicure. Zo gezegd zo gedaan, met flink wat pijn heeft ze geprobeerd de infectie eruit te krijgen en ik moest daarna weken in de soda. Nou drie weken later was de pijn eindelijk over, maar tot mijn grote ongenoegen zag ik verkleuring in mijn nagel. Ik ging drie weken daarna weer terug en ja hoor, het werd ook een kalknagel.

Ze freesde mooi mijn nageltjes weer dun en gaf me het advies een kalknagelpen te kopen en de nieuwe aangroei van de nagel te beschermen met het advies dit iedere dag te gebruiken en bij voorkeur geen nagellak te gebruiken anders werkt de vloeistof niet goed. Dus ging ik naar het Kruidvat en kocht een doosje met 2 kalknagelpennen eigenlijk met het idee, het zal wel niet helpen, maar het kan ook geen kwaad.

Kalknagelpen

De kalknagelpen kun je kopen bij de drogisterij, de prijzen verschillen nogal. Ik heb een huismerk gekocht en een doosje met 2 pennen. Je houdt de pen op zijn kop en draait aan de knop en dan verschijnt er een druppel vloeistof. Die verspreid ik op de teennagels waar de schimmel niet zit, dus bij een gehele kalknagel onderaan bij de nagelriem beginnen.

Het resultaat van de kalknagelpen

Maar wat zag ik na 12 weken gebeuren, de nieuwe aangroei zag er gewoon uit. Het zal toch niet waar zijn dacht ik? Nu 26 weken later is mijn middelste teennagel geheel kalknagel vrij en mijn dikke teen gaat de goede richting op. Die duurt gewoon langer omdat hij veel groter is, maar ik zie de kalknagel steeds verder verdwijnen. Ik ben dolgelukkig natuurlijk.

Mijn mening over de kalknagelpen

Ik gebruik de pen iedere avond. Het werkt heel eenvoudig. De nagels heb ik laten opdrogen en daarna pas sokken aan. Ook op vakantie ging de pen mee en ik ben het bewijs het helpt gewoon. De bezoekjes aan de pedicure zullen ook meewerken omdat zij de nagel mooi dun freest en zo de vloeistof goed opgenomen kan worden. Ik ben dolgelukkig en hopelijk kan ik door mijn ervaring andere mensen ook laten weten dat het echt wel helpt als je maar volhoudt en het gewoon iedere dag gebruik.

Wie heeft er ook kalknagels (gehad) en wat doe je er aan?

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics