Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Zwangerschap & Baby > Geboortekaartjes stress en hoe je ermee om gaat

Geboortekaartjes stress en hoe je ermee om gaat

Klein wondertje onderweg? Naast alle honderden dingen waaraan je moet denken als parent to be is het zo tegen het laatste trimester tijd om eens na te denken over het geboortekaartje. Is de geboorte ondertussen in zicht en ben jij nog niet eens begonnen aan een idee voor het kaartje? Dan is dat geen reden tot paniek, of wel? 

Wat is geboortekaartjes stress? 

Wellicht ervaar jij zoals veel mama’s en papa’s de druk als het aankomt op alle verplichtingen die je hebt rond de geboorte van je kleintje. Het is niet uitzonderlijk. Babyshowers, geboortekaartjes, suikerbonen, het uitkiezen van meter en peter, kraambezoek en de hele tamtam errond, het kan allemaal wat veel zijn. Geboortekaartjesstress is dus alle stress die komt kijken bij zogezegde sociale verplichtingen bij de geboorte van je kindje. En natuurlijk kijk je uit naar de komst van die kleine peanut en uiteraard wil je een leuk geboortekaartje voor je meisje of jongen, maar die tikkende tijdbom en to-dolijstjes komen af en toe je – ahum – strot uit en dat is helemaal ok. Laten we eens stap voor stap kijken hoe je het ‘probleem’ van geboortekaartjes al van je lijstje kan afvinken. 

Neem je tijd

Je zwangerschap is geen marathon die je moet uitlopen. Je moet niet stap voor stap langs alle social checkpoints op weg naar je bevalling en alle verplichtingen daarna. Doe wat goed voelt voor jou. Wil jij nog wachten met het geboortekaartje, dan wacht je. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld nog niet zeker bent van de naam van je kindje. Dan is het vrij eenvoudig: zonder naam kan je logischerwijze nog geen geboortekaartje laten drukken. Als je nog niet helemaal zeker bent welke naam het kersverse wezentje in je buik straks luistert, dan is ook dat niet het einde van de wereld. Dat komt wel. Wist je trouwens dat je nog tot twee weken na de geboorte kan wachten met het kiezen van de naam? 

Brainstorm 

Verzamel gaandeweg zoveel mogelijk ideeën voor je geboortekaartje, maak een mapje met knipsels, voorbeelden en brainstorm erop los. Schuim leuke websites af, scroll op social media en praat met vrienden met kids over hoe zij hun geboortekaartje hebben ontworpen. Je kan kiezen om zelf geboortekaartjes te maken met een online tool, of beroep te doen op een grafisch ontwerper waarmee je samen aan het denken gaat. Eens je zeker bent van de naam en het design kan je aan het drukken beginnen, no way back now! Alhoewel: je kan natuurlijk altijd een proefdruk bestellen zodat je helemaal zeker bent van jouw design. Stress? Dat is dus nergens voor nodig.

Lees ook:

Heb jij last (gehad) van geboortekaartjes stress?

Bron afbeelding: Tadaaz

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics