Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Dus jij en mama hebben het gedaan?!

Dus jij en mama hebben het gedaan?!

Kan een oma kinderen krijgen?
Krijg je iedere keer als je seks hebt een baby?
Kun je onder water vrijen?
Als er iets is wat vragen oproept, dan is het wel seks.
Maar met wie praat je erover? Soms liever niet met je ouders, en ook niet met je juf of meester. Gelukkig is er nu dit boek, want één ding is zeker: jij bent niet de enige die meer wil weten over dit spannende onderwerp. Maar liefst 101 vragen van basisschoolleerlingen worden in dit boek beantwoord. En bij elke vraag staat ook nog eens een grappige tekening. Gauw lezen dus!

Onze ervaring

Nadat ik de achterkant van het boek gelezen heb klap ik het boek open. Aangezien mijn oudste 2 kinderen al erg nieuwsgierig zijn en ook het e.e.a. al weten ben ik benieuwd wat het boek mij te bieden heeft. Zou het wel geschikt zijn voor kinderen? Alvorens ik het bij de kinderen in de handen stop ga ik, zoals gezegd eerst maar eens zelf op onderzoek uit.
het boek “Dus jij en mama hebben het gedaan?!” klap je naar boven open gelijk is er een ooievaar zichtbaar. Erg toepasselijk met dit onderwerp. Vervolgens komt er een korte inleiding en daarna is al gelijk de eerste vraag zichtbaar. Opvallen is de bijpassende tekening en daaronder een afbeelding van een kladblok met de vraag. Op de achterkant van het papier staat het antwoord. Daarboven staat ook nog de vraag zodat je dit makkelijk terug kunt lezen. De vragen en antwoorden zijn duidelijk en helder geschreven.

Nadat ik de vragen allemaal doorgenomen hebt valt me vooral 1 ding in het bijzonder op. De nadruk wordt gelegd of het niet MOETEN hebben van sex maar het mogen hebben van sex. Zo kan elk kind zich ontwikkelen op zijn eigen tempo.

De moeite waard om “Dus jij en mama hebben het gedaan?!” in huis te hebben?

Het boek is zeker de moeite waard om in huis te hebben. Daarbij kun je zelf bepalen of je het boek wel of niet laat lezen door de kinderen. Het boek kan ook een lijdraad zijn bij de vragen die je zelf gesteld krijgt. Zo voorkom je dat je met de mond vol tanden staat. Dit boek gaat de kast in en zal nog niet snel uit huis verdwijnen.

Er is geen onderwerp dat zo veel vragen oproept als seks. Hoe lang wordt een piemel? Kan een oma zwanger worden? Hoe weet je dat je in de puberteit bent? Krijg je iedere keer als je seks hebt een baby?
Dus jij en mama hebben het gedaan?! gaat in alle eerlijkheid, met respect en vooral met veel humor in op precies honderd-en-een van die vragen, opgetekend uit de mond van een groep basisschoolkinderen.

Lees ook Geen vraag is te gek- Dokter Corrie geeft antwoord

Info en waar te koop

Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
ISBN: 9789025760588
Auteur: Katharina Gathen & Anke Kuhl (ill.)
Voor € 12,95 hier te bestellen.

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Dit is echt een boek voor mijn dochter, zij heeft drie kinderen in de lagere school leeftijd.
    Ik zal haar even tippen.

  • De kinderen zijn er nog een beetje jong voor maar op zich lijkt me dit echt een aanrader zeg 😀

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics