In de Geheime Gang van Sunny Games hebben dieven afgelopen nacht drie kostbare voorwerpen verstopt in de geheime gang. Om middernacht komen ze terug om hun buit te halen. Lukt het ons of jullie (de detectives) om te ontdekken wat de dieven proberen te stelen? Als we hier achter komen voor de klok 12 keer slaat zijn we de dieven te slim af.

Spelregels de Geheime Gang

Als eerste moet het spel worden opgezet. Dit doe je door alle spelonderdelen uit de doos te halen en op te bouwen volgens de instructies in het spelregels boekje. Nadat je dit een paar keer hebt (voor)gedaan gaat dit vanzelf. Vervolgens maak je de keuze om het spel op de originele manier te spelen of het verkorte spel.

Originele spel

In het geval van het originele spel mag je in je beurt twee kaartjes omdraaien. Draai je twee dezelfde voorwerpen om dan mag je die op elkaar in de kelder leggen. Deze zijn in ieder geval veilig voor de dieren! Heb je 2 verschillende voorwerpen gevonden, probeer dan samen te onthouden welke het zijn. Draai ze daarna weer terug. Heb je 1 voorwerp en 1 klok gevonden dan slaat de klok en is het één uur later. Het klokkaartje mag in de gleuf onder de klok geschoven worden. Het voorwerp blijft in de keuken liggen en moet je wederom goed onthouden samen. Heb je twee klokken geraapt dan ben je in eens twee uur verder in de tijd…

Als de klok voor de 12e keer heeft geslagen is het middernacht en stopt het spel meteen. Er mogen dan geen kaartjes meer gepakt worden, ook niet als je nog een tweede kaartje moet nemen. Nu ga je samen bedenken welke voorwerpen er achter de deur naar de geheime gang kunnen liggen. Denk dus goed na over welke paren je hebt opgeborgen en over welke kaartjes er nog niet compleet zijn.

Je mag maar één keer raden gezamenlijk raden, goed overleg is dus noodzakelijk. Zijn jullie het eens over de drie voorwerpen draai dan het luikje naar de geheime gang maar om om te kijken of het klopt!

Verkort spel

In het geval van het verkorte spel speel je het spel zoals hierboven alleen leg je 6 paar kaartjes in de kelder. Deze zijn al veilig voor de dieven. De overige kaartjes + 6 klok-kaartjes hussel je goed en leg je neer zoals in het originele spel alleen stop je nu 2 ipv 3 voorwerpen onder de geheime gang. De overige 6 klok-kaartjes stop je in de gleuf en je zet de klok op 6 uur.

Gaat het jullie lukken om de voorwerpen veilig te stellen of gaan de dieven er met de buit vandoor?

Inhoud: Spelbord, 24 kaartjes met kostbare voorwerpen, 12 klok-kaartjes, de deur van de geheime gang, spelregels.

Bovenste rij: 12 klok-kaartjes en 1 blanco kaartje. Middelste en onderste rij: 24 kaartjes met kostbare voorwerpen en 2 blanco kaarten.

Onze spel-ervaring

Coöperatieve spellen (dus spellen waarmee je samenwerkt in plaats van tegen elkaar speelt) zijn spellen die wij in huis graag spelen. Zeker omdat je dan geen winnaars en verliezers hebt maar lekker samen tijd met elkaar door brengt. En waar we met de oudste twee kinderen met regelmaat NIGHTMARE Horror adventures spelen, spelen we met de jongste graag een spel dat iets meer geschikt is voor hun leeftijd zoals de Geheime Gang. Ook leuk aan de Geheime Gang is het gegeven dat ze dit allemaal heel goed zelf kunnen spelen, in een groep tot 8 personen (ideaal voor ons gezin) en zelfs in hun eentje als ze dat zouden willen. Kortom lekker veelzijdig.

Waar we bij Max de Kat van Sunny Games al onder de indruk waren van de leuke opzet van het spel, staan we bij dit spel ook weer verrast te kijken nadat het huis opgezet is. En laten we heel eerlijk zijn een spel dat makkelijk en leuk is om te spelen pak je toch net iets vaker met kinderen.

Welk spel speelt jouw kind graag?

Geverifieerd door ExactMetrics