Thuisleven.com

Cacao van White Goblin

De kerstvakantie is voor ons een periode van gezelligheid. En bij gezelligheid hoort dan ook tijd met elkaar door brengen op diverse manieren. Zo bakken we graag koekjes, kijken wat films en spelen we heel wat spelletjes. Bij voorkeur nieuwe spellen. Deze vakantie hebben we extra veel geluk want van White Goblin, een van de beste spelaanbieders van dit moment, mogen wij het spel Cacao testen. Lees snel verder om te weten wat wij ervan vinden. Maar eerst even in het kort de spelregels.

De spelregels

Duik met het spel Cacao in de exotische wereld van de ‘Vrucht van de goden’. Als stamhoofd (elke speler is een stamhoofd van zijn stam) probeer je door middel van handel in cacao roem en welvaart te brengen. Dit doe je door jouw stamleden zo slim mogelijk in te zetten. Laat je stamleden daarom cacao verzamelen en deze in te ruilen voor goud bij een markt. Probeer ook wat stamleden te koppelen aan een tempel, om aan het eind van het spel extra goud te verzamelen. Zet je je stamleden naast het water dan mag je poppetje op je spelbord een stap, of meerdere stappen vooruit plaatsen op de watervelden. Deze watervelden geven een cijfer aan die uiteindelijk omgezet worden naar goud, of je moet ervoor betalen. Op je spelbord vind je ook 3 cultusplaatsen, hier kun je zonfiches op plaatsen. Deze moet je verdienen door een stamlid naast een cultusplaats te plaatsen.

Een strategie voor dit spel is niet nodig, wel is het handig om wat inzicht te hebben in de manier waarop je veel goud kunt verdienen. De winnaar is namelijk degene met het meeste goud aan het eind van het spel.
Uitgebreide spelregels vind je terug in het spel. De spelregels zijn niet alleen voorzien van tekst maar ook van goede plaatjes zodat het spel snel en makkelijk te spelen is.

Onze mening

Met vier kinderen en een hoogopgeleide man als partner is het toch wel een uitdaging om een spel te vinden dat voor het hele gezin leuk is. Zo zijn spellen die wij graag spelen, minder geschikt voor onze kinderen en visa versa. Vooral mijn partner en de jongste in het gezin zijn dan ook leidend in de spelkeuzes.

Dit spel voldoet aan ieders wensen binnen het gezin. Zo zijn de spelregels eenvoudig, de speelduur is zeer behapbaar (oftewel lekker kort maar niet te kort) en zit de spanning er goed in bij jong en oud.

Lees ook: CaCao ChoColatl van White Goblin Games
En lees ook: UNO Deluxe kaartspel
Wellicht ook interessant: City Maze van SmartGames

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics