Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Strategische spellen > CaCao ChoColatl van White Goblin Games

CaCao ChoColatl van White Goblin Games

Een tijdje geleden schreef ik een review over het spel CaCao van White Goblin Games. Deze keer mag ik aandacht besteden aan de uitbreidingsset van dit verrassend leuke spel. Iets wat we een tijdje voor ons uit hebben geschoven, aangezien CaCao al zo’n ontzettend leuk spel is dat je er niet uitgespeeld uit raakt. Nu na een paar maanden, is het dan toch echt zover dat we het spel aanvullen met de uitbreiding “CaCao ChoColatl”. In dit artikel kun je lezen hoe de uitbreiding te spelen is en natuurlijk geef ik er mijn ongezouten mening over. Lees dus snel verder om te ontdekken of je dit spel op je verlanglijstje moet zetten…

CaCao Chocolatl – het spel

In de doos van deze uitbreiding vind je maar liefst 4 nieuwe uitbreidingsmodules voor het spel CaCao. Zo tref je, zoals de naam van het spel al verraad, in de doos onder andere Chocolade aan.

Tijdens deze uitbreiding kun je niet alleen meer CaCao verhandelen om zo veel goud te ontvangen, maar kun je de CaCao, in de cacaokeuken, omzetten in Chocolade. Deze Chocolade levert nog meer goud op als je ze verkoopt op de chocolademarkt. Eigenlijk is dit een simpele aanpassing van het spel en heeft iedereen dit ook snel onder de knie. Wat echter geheel nieuw is, zijn de hutten die aangeschaft kunnen worden na het einde van je speelbeurt.

Er zijn in totaal 12 huttegels die zowel aan de voorkant als aan de achterkant bedrukt zijn. Voor je het spel speelt neem je de huttegels in je hand en laat ze vallen op de tafel. Zoals ze op de tafel vallen, worden ze ook gespeeld in het spel. Hierdoor blijft het elke keer weer een verrassing en zijn er tientallen mogelijkheden om het spel te spelen.
De huttegels kunnen gekocht worden na afloop van de beurt. De prijs van een hut staat bovenaan de hut aangegeven. Deze prijs kun je echter na afloop van het spel optellen bij je goud. Het is hierdoor geen weggegooid geld. Koop de hutten tactisch om er grote voordeel uit te halen. In het spelregels boekje staan de eigenschappen van elke hut omschreven. Zeker in de eerste keren is het goed om dit even goed door te nemen, of om het boekje op tafel te houden zodat je er tussendoor in kunt kijken. Dit vertraagd weliswaar het spel wel, maar is wel een leuke aanvulling.

Mijn mening

Zoals aangegeven heeft het een tijdje geduurd, eer wij deze uitbreiding wilden spelen. Niet voor niks want het basisspel CaCao is echt geweldig. Toch, ook uit nieuwsgierigheid, de uitbreiding afgelopen week eens tevoorschijn gehaald uit de spellenkast en op tafel gelegd om te ontdekken. Wat mij opvalt is dat alle onderdelen uit de uitbreiding perfect aansluit en past op het basisspel. Echter om dit spel te spelen moet je wel even puzzelen welke onderdelen wel en niet mee moeten doen (zo moeten er een aantal onderdelen uit het basisspel om het spel met uitbreiding te spelen). Zowel CaCao als CaCao ChoColatl zijn geweldig om te spelen en dan ook echt een aanrader om met je verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of iets anders cadeau te vragen.

Heb jij al eens het spel CaCao (ChoColatl) gespeeld?

Lees ook: BOTI – Big On Toy Innovation bloggersmeeting
En lees ook: Iguazu- spel van 999-games- met spelregels
Wellicht ook interessant: SmartGames Bunny Boo – Think outside the box!

* voor dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics