Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Een geldbloem maken door middel van een servet en geld?

Een geldbloem maken door middel van een servet en geld?

Kom je thuis ligt er ineens een uitnodiging op de mat of in de bus. Vaak staat er als cadeau tip een envelopje bij. Maar persoonlijk vind ik het helemaal niet leuk om geld in een envelop te stoppen vandaar dat ik op de creatieve tour ben gegaan. Zodoende kwam er een mooie geldbloem uit die ik bundelde tot een bosje bloemen. Of maak je liever een Geld taart?

Benodigdheden geldbloem:

 • Servetten
  Kies neutrale kleuren uit die mooie passen bij elkaar. Bijvoorbeeld wit en creme kleurige servetten. Wil je er wat meer kleur bij doen of juist hele drukke printjes kan dat goed gematcht worden met de neutrale basiskleuren.
 • Stokjes als steel
  Kunnen stokjes zijn van ballonnen, ijzerdraad of iets dergelijke.
 • Geld
  Zowel briefgeld als munten zijn meer dan welkom. De munten kun je gebruiken als “water” in de vaas en het briefgeld kun je vouwen tussen de geldbloemen.
 • Schaar
  Eentje die eventueel ijzerdraad door kan knippen.
 • Vaas, kom, bak, mandje… 
  Pas het geheel aan op de hoeveelheid bloemen die je maakt. In een mandje zou je ook een oase blok kunnen stoppen waar je de bloemen in steekt.
 • Heeellll veeeellll geduld.

Hoe te maken?

De servet vouw je op zoals op de bovenste foto te zien is. Vervolgens pak je een schaar en knip je de rand mooi af. Elke geldbloem kun je op een iets andere manier knippen zodat je verschillende bloemen krijgt. Aan de onderkant maak je het steeltje vast en daarna kun je de blaadjes van de servetten iets losser maken zodat de bloem meer volume krijgt. Vooral dit laatste vergt veel tijd. Zo maak je net zoveel bloemen als je zelf wilt. Ook kun je in de bloemen geld verwerken of onder in de glazen pot losgeld stoppen als soort van water.

Mocht je zelf ook iets dergelijke gemaakt hebben of ben je van plan dit te maken en wil je het eindresultaat met ons delen? Tag ons dan gerust op Facebook.

Mocht jij een mooie geldbloem gemaakt hebben, stuur ons dan een foto door (dat kan via e-mail, Facebook, Instagram…). Uiteraard mag je ons ook taggen. Vinden we namelijk heel erg leuk om te zien.

P.s. Wil je vaker creatief aan de slag gaan, neem dan een kijkje op onze D.I.Y. pagina waarin nog veel meer leuke DIY te vinden zijn.

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

 • Wat een leuk idee zeg. Ik vind gewoon een envelop met geld geven ook niet leuk. Dit maakt het een feestje om te geven. Thanks!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics