Selecteer een pagina

Kom je thuis ligt er ineens een uitnodiging op de mat of in de bus. Vaak staat er als cadeau tip een envelopje bij. Maar persoonlijk vind ik het helemaal niet leuk om geld in een envelop te stoppen vandaar dat ik op de creatieve tour ben gegaan. Zodoende kwam er een mooie geldbloem uit die ik bundelde tot een bosje bloemen. Of maak je liever een Geld taart?

Benodigdheden geldbloem:

 • Servetten
  Kies neutrale kleuren uit die mooie passen bij elkaar. Bijvoorbeeld wit en creme kleurige servetten. Wil je er wat meer kleur bij doen of juist hele drukke printjes kan dat goed gematcht worden met de neutrale basiskleuren.
 • Stokjes als steel
  Kunnen stokjes zijn van ballonnen, ijzerdraad of iets dergelijke.
 • Geld
  Zowel briefgeld als munten zijn meer dan welkom. De munten kun je gebruiken als “water” in de vaas en het briefgeld kun je vouwen tussen de geldbloemen.
 • Schaar
  Eentje die eventueel ijzerdraad door kan knippen.
 • Vaas, kom, bak, mandje… 
  Pas het geheel aan op de hoeveelheid bloemen die je maakt. In een mandje zou je ook een oase blok kunnen stoppen waar je de bloemen in steekt.
 • Heeellll veeeellll geduld.

Hoe te maken?

De servet vouw je op zoals op de bovenste foto te zien is. Vervolgens pak je een schaar en knip je de rand mooi af. Elke geldbloem kun je op een iets andere manier knippen zodat je verschillende bloemen krijgt. Aan de onderkant maak je het steeltje vast en daarna kun je de blaadjes van de servetten iets losser maken zodat de bloem meer volume krijgt. Vooral dit laatste vergt veel tijd. Zo maak je net zoveel bloemen als je zelf wilt. Ook kun je in de bloemen geld verwerken of onder in de glazen pot losgeld stoppen als soort van water.

Mocht je zelf ook iets dergelijke gemaakt hebben of ben je van plan dit te maken en wil je het eindresultaat met ons delen? Tag ons dan gerust op Facebook.

Mocht jij een mooie geldbloem gemaakt hebben, stuur ons dan een foto door (dat kan via e-mail, Facebook, Instagram…). Uiteraard mag je ons ook taggen. Vinden we namelijk heel erg leuk om te zien.

P.s. Wil je vaker creatief aan de slag gaan, neem dan een kijkje op onze D.I.Y. pagina waarin nog veel meer leuke DIY te vinden zijn.

Geverifieerd door ExactMetrics