Thuisleven.com
Geld taart

Maak een geld taart

In plaats van een envelop met geld ben ik fan van originelere manieren. Soms zijn ze erg eenvoudig en soms wat lastiger om uit te voeren. Ditmaal een knutselwerk (geld taart) met mijn dochter.

Benodigdheden:

Geld taart

– purschuim
– plastic folie
– raster voor over het bakblik
– bakblik
– fondant
– taart versieringen
– geld in zakjes
– hoge taartdoos

Bereiding geld taart:

Geld taart

Het bakblik voorzie je van folie, hier overheen doe je het raster. Dit is dus een soort van deksel, zodra deze basis klaar is kan het purschuim erin.
Omdat pur schuim iets uitzet kun je er eventueel iets op doen (wel even aan het plastic denken zodat bijvoorbeeld je boek onbeschadigd blijft). Vergeet niet de plastic zakjes met geld in de taart te stoppen.
Zodra het pur schuim droog is kun je eens kijken of er nog veel gaten in de taart zitten, deze kun je in de dagen erna vullen. Zodra ook dat droog is kun je het geheel uit het bakblik halen en het plastic voorzichtig van de taart af trekken. Daar waar het niet lukt laat je zitten, niet moeilijk doen als het makkelijk kan.

Vervolgens kun je de taart bekleden met fondant en versieren met de versieringen. Onze ervaring is dat het fondant niet geheel makkelijk plakt. Ook ben ik geen kei in het fondant rollen dus heb ik wat glazuur voor de gaten gebruikt.
Wij hebben een strand met zee gemaakt en mijn dochter heeft de visjes in de taart gedrukt, het pur schuim laat zich makkelijk in drukken dus let hier wel een beetje op.

Lees ook:

Scoor nog even een echte taartdoos bij de bakker en je geld taart cadeau is klaar om te geven!

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics