Geld taart

In plaats van een envelop met geld ben ik fan van originelere manieren. Soms zijn ze erg eenvoudig en soms wat lastiger om uit te voeren. Ditmaal een knutselwerk (geld taart) met mijn dochter.

WP_20150703_003

Benodigdheden:

– purschuim
– plastic folie
– raster voor over het bakblik
– bakblik
– fondant
– taart versieringen
– geld in zakjes
– hoge taartdoos

collage-2015-11-26 (1)

Bereiding geld taart:

Het bakblik voorzie je van folie, hier overheen doe je het raster. Dit is dus een soort van deksel, zodra deze basis klaar is kan het pur schuim erin.
Omdat pur schuim iets uitzet kun je er eventueel iets op doen (wel even aan het plastic denken zodat bijvoorbeeld je boek onbeschadigd blijft). Vergeet niet de plastic zakjes met geld in de taart te stoppen.
Zodra het pur schuim droog is kun je eens kijken of er nog veel gaten in de taart zitten, deze kun je in de dagen erna vullen. Zodra ook dat droog is kun je het geheel uit het bakblik halen en het plastic voorzichtig van de taart af trekken. Daar waar het niet lukt laat je zitten, niet moeilijk doen als het makkelijk kan.

Vervolgens kun je de taart bekleden met fondant en versieren met de versieringen. Onze ervaring is dat het fondant niet geheel makkelijk plakt. Ook ben ik geen kei in het fondant rollen dus heb ik wat glazuur voor de gaten gebruikt.
Wij hebben een strand met zee gemaakt en mijn dochter heeft de visjes in de taart gedrukt, het pur schuim laat zich makkelijk in drukken dus let hier wel een beetje op.

Vind je deze taart iets te veel gedoe, kun je natuurlijk ook met servetten en geld iets creatiefs maken.

Scoor nog even een echte taartdoos bij de bakker en je geld taart cadeau is klaar om te geven!

——————————————————————
Lees ook: Maak je eigen shampoo
Lees ook: Maak je eigen nachtlampje
aak je niet uitgelezen? Lees dan nog meer artikelen over D.I.Y.

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

Voeg commentaar toe