Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Blooow – air purifier x design

Blooow – air purifier x design

Of het nu gaat om dagelijkse activiteiten (koken, strijken, wassen, …), bouw en decoratiematerialen (lijmen, zagen, meubels, …), apparatuur (verwarming, sanitaire voorzieningen, …), huisdieren of dingen van buitenaf (uitlaat, pollen, …). De lucht is niet echt 100% zuiver. Door deze handige pad van Blooow brengt u daar echter in een mum van tijd verandering in. De pad is in maar liefst vijf verschillende kleuren te verkrijgen. Allen hebben ze een vorm die vijfhoekig is en daarom past in elk gewenst interieur.

Waarom is Blooow zo’n succes?

Blooow bevat actieve houtskool. Actieve kool vertoont een grote porositeit en wordt gekenmerkt door een zeer groot inwendig oppervlak in vergelijking met de gebruikte hoeveelheid. Bovendien is het specifieke oppervlak van de geselecteerde steenkool gelijk aan 1000 m² / g, of 55.000 m² voor een enkele Blooow van 11 cm hoog! Geactiveerde koolstof adsorbeert gasvormige moleculen door ze fysiek te binden aan de poreuze structuur. Het is daarom het meest geschikte product voor het afvangen van vluchtige organische stoffen (VOC’s). Blooow concentreert ook een actief ingrediënt dat specifiek (zonder schadelijke bijproducten te produceren) de belangrijkste en gevaarlijkste vervuiler van ons interieur is: formaldehyde. De fysisch-chemische interacties die op het oppervlak optreden binden definitief formaldehyde.  Het fenomeen vereist geen filter of onderhoud en vereist geen energieverbruik. Ten slotte neutraliseert het geuren, zoals sigarettenrook bijvoorbeeld.  Blooow maakt geen geluid, de deeltjes in de pad in textiel vangen VOC’s en formaldehyde in de uiterste stilte …

Wat vinden wij van Blooow?

Intussen hangt de Blooow pad al een aantal weken in ons huis. Ofschoon ik normaal veel last heb van allergieën zet ik daarvoor met regelmaat de Dyson aan, zelfs in de winter! Dit heb ik in de laatste weken eens achter wege gelaten. Ik merk sterk dat de lucht zuiverder is dan normaal gesproken. Echter haalt het niet zoveel pollen uit de lucht als ik gewend ben van de Dyson. Maar… de combinatie van Dyson én Blooow samen is fantastisch! Zeker als ze beiden niet in eenzelfde ruimte staan. Zo heb ik de Dyson nu uit de woonkamer verplaatst naar de bovenverdieping (deur staat haast altijd open) en de Blooow pad hangt in de woonkamer elke keer weer op een andere plek. Tot ik hem op die plek weer zat ben.

Natuurlijk is de Blooow pad niet alleen geschikt voor in huis, zo heb ik hem ook al een aantal keren meegenomen in de auto bij een langere reis. Op de vraag of ik een Blooow in de toekomst weer zou willen kopen zou ik absoluut ja zeggen! Echter heb ik ze in Nederland nog niet gezien op de markt. Dat vind ik wel jammer, zeker omdat het zo compact is.

Lees ook:

*Voor deze recensie hebben wij een review exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics