Thuisleven.com
Overzicht van bijbels voor gezinnen of kinderen
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Bijbels voor kinderen, gezins- en samenleesbijbels overzicht

Bijbels voor kinderen, gezins- en samenleesbijbels overzicht

In de jaren dat Thuisleven (2015) bestaat hebben we al een kleine collectie (kinder) bijbels en aanverwante zaken gerecenseerd. De hoogste tijd om er eens een overzichtsartikel van te maken. Zo is het voor de geïnteresseerde lezer makkelijker om een bijbel voor het kind of het hele gezin te kiezen. Zoals altijd geldt, vul gerust aan met je eigen ervaringen. Graag zelfs

De Lucas Samenleesbijbel

De Lucas Samenleesbijbel

Veel mensen vinden het lezen in de Bijbel lastig vanwege de moeilijke woorden en lange zinnen die in de bijbels staan. Daarom is er in 2014 een Bijbel in Gewone Taal verschenen. De schrijvers hebben geprobeerd om lange zinnen en moeilijke woorden te vermijden en de tekst in dagelijkse taal te schrijven. In 2015 kwam uitgever Royal Jongbloed met een Samenleesbijbel op de markt. De Samenleesbijbel is speciaal voor gezinnen geschreven om met hun kinderen in de Bijbel te lezen. De Bijbelteksten komen uit de Bijbel in Gewone Taal en zijn begrijpelijk Nederlands. Ik was nog niet bekend met deze uitgaven en ontving een recensie-exemplaar van het Bijbelboek Lucas uit de Samenleesbijbel

BABY bijbel & Mijn Peuterbijbel

Voorlezen: het is iets wat kinderen heerlijk vinden. In deze bijzondere situatie brengen we meer tijd met elkaar thuis. Een mooie kans om meer voor te lezen uit de Mijn Peuterbijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap. De Babybijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap hebben we al een tijdje in huis. In dit blog vertelt Dirksdotter je meer over onze ervaringen met deze kinderbijbels.

Samenleesbijbel Junior van Corien Oranje

Overzicht bijbels- Samenleesbijbel Junior van Corien Oranje

De Samenleesbijbel Junior is het kleine broertje van de Samenleesbijbel. De Samenleesbijbel Junior is geschikt voor kinderen in de leeftijd 4-7 jaar. Je gaat in 30 stappen door de hele Bijbel heen. Het leuke van deze Bijbel is, dat het een echte Samenleesbijbel is. In elke Bijbelgedeelte staat een dik gedrukt stuk dat door de kinderen zelf gelezen kan worden. De Samenleesbijbel Junior is een bijbel waar je veel mee aan de slag kan. Bij de Bijbelverhalen staan bouwstenen. Dit zijn vragen, wetjes en een creatieve verwerking. De Samenleesbijbel Junior is een mooie bijbel om uit te lezen, maar ik vind het wat te eenvoudig. Onze kinderen zijn 5, 7 en 8 jaar dus wil toe naar een bijbel die wij wat langer kunnen gebruiken.

Gespreksbijbel Herziene Statenvertaling

Overzicht bijbels- Gespreksbijbel Herziene Statenvertaling

Zoals de naam al zegt in het een bijbel in de herziene Statenvertaling (HSV). De hele bijbel is te lezen in deze Gespreksbijbel. De Gespreksbijbel is geschikt voor kinderen van 8- 12 jaar. In deze bijbel staat bij ieder hoofdstuk een leesprikkel, een gespreksonderwerp en een stukje uitleg. De bijbel heeft niet zoveel extra’s als de samenleesbijbel, maar deze vertaling past beter bij ons.

Kijk & Lees Bijbel van Laura Zwoferink

Overzicht bijbels- Kijk & Lees Bijbel van Laura Zwoferink

Laura Zwoferink  is ook de auteur van Kijk & Luister dus ik heb eerst naar deze bijbels ( twee delen) gekeken. Ze zijn heel mooi en kunnen gelezen worden voor kinderen vanaf 4 jaar, maar sluit meer aan bij 6 jaar staat in de uitleg. In het eerste deel van de Kijk & Lees Bijbel staan 26 verhalen over kinderen in de Bijbel. In deel 2 staan 26 verhalen uit het nieuwe testament. Na elk Bijbel verhaal zijn er vragen die je kan bespreken, dit is een pluspunt voor deze bijbels, maar wat ik mis is dat het Bijbelverhalen zijn en niet de hele bijbel.

Volg mij- kinderbijbel

Volg Mij- kinderbijbel

In ‘Volg mij’ staan maar liefst 116 Bijbelse verhalen geschreven door Liesbeth van Binsbergen, met prachtige illustraties van Roel Ottow. Nou ja 116 verhalen…, het is eigenlijk een lang verhaal met elke keer weer een nieuw stukje. Dat maakt het boek makkelijk weg te lezen (elke avond een stukje, of iets meer) en goed te volgen voor kinderen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met “gespreksvragen”.
Bijvoorbeeld “Wat is het mooiste dat God maakte?”, “Waar wonen Adam en Eva?” en “Waar woon jij? Woont God ook docht bij jou?”. Met deze vragen kun je in gesprek gaan met je kind, of je kunt zeggen dat je het helemaal eens bent met haar antwoord en doorvragen waarom. Op deze manier is de kans groot dat je ineens een hele andere kijk krijgt op de inhoud.

SamenleesBijbel van verschillende auteurs

De Samenleesbijbel is de grote broer van de Samenleesbijbel junior. De bijbel bevat de tekst van de bijbel in gewone taal, maar dan aangevuld met vele vele extra’s. Het is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8- 12 jaar. Deze bijbel heeft vele extra’s waardoor je in gesprek gaat met de kinderen over de bijbel. Nu moet ik zeggen dat ik de vertaling in gewone taal niet prettig vindt dus daarom is deze afgevallen. Verder is het een prachtige bijbel, zeker de moeite waard om een keer naar te kijken.

Bakken met de Bijbel

In Bakken met de Bijbel staan 20 korte bijbelverhalen, op een eenvoudige en begrijpelijke manier voor kinderen verteld. Daarnaast staat er een kort gebedje bij wat je samen met je kind(eren) kunt bidden. Maar nu het leuke wat deze kinderbijbel zo bijzonder maakt: bij elk verhaal staat een recept wat past bij het verhaal en wat het verhaal ondersteunt. Bij elk recept staat duidelijk beschreven welke ingrediënten je nodig hebt, maar ook welke andere materialen. Het recept is kort, maar krachtig en wordt ondersteund door plaatjes. Een kind kan de was doen … eh .. bakken.

Knetteren en knallen- Bijbels proefjesboek

Bijbels proefjesboek

Spannend. Spetterend. Schuimend.
In het Knetteren en knallen- Bijbels proefjesboek Knetteren en Knallen jongeren en volwassenen erop los. Gelukkig zijn er ook heel wat natuurkundige en technische proefjes bij waar je geen jas, oog en oor beschermers voor nodig hebt. En dit alles in het teken van de Bijbel. Zo is “Helder zien” een van de proefjes uit het boek. Dit stamt af van ‘De genezing van de blinde man in Betsaïda’ Marcus 8. Ook Jezus is opgestaan en Angst komen aan bod.

DIY- Biblejournaling

Zelf ben ik begonnen met Biblejournaling voor mij de vaste duidelijke teksten en wat ik daarbij wilde hebben. Op Pinterest volg ik verschillende bible journalers en zie ik de mooiste ideeën voorbij komen. Maar de eerste keer tekenen in de bijbel vond ik toch best spannend. Er werd altijd gezegd voorzichtig, zuinig zijn op je bijbel en nu ging ik erin tekenen. En uiteindelijk vond ik het super. Zelf maak ik eerst een schets en teken ik er daarna over met mijn fineliners. Nu wil ik onze trouwtekst, doopteksten van de kinderen ook nog gaan doen, maar bij sommige teksten heb ik nog geen beeld, dus wachten tot een creatief moment.

Een tijd-reisgids naar het land van Jezus

Het land van Jezus

Een tijd-reisgids naar Het land van Jezus is ontzettend mooi vormgegeven met diverse stukjes tekst, weetjes en tips. Het is origineel vormgegeven als een reisgids die je meeneemt als je op vakantie gaat. Het is een leerzaam boek; als je het boek gelezen hebt, dan weet je alles over de tijd 50 jaar na Christus. Je leert over de steden en dorpen, de beroepen, dieren, planten, gewoontes en tradities, verhalen over Jezus, en nog veel meer. De vele platen in het boek geven ook een duidelijk beeld van hoe iets eruit ziet. De landkaarten geven aan waar een plaats ligt. En zo is het een heel duidelijk en compleet boek, zeer geschikt voor kinderen.

God woont bij zijn volk, sta samen stil bij het wonder van Pasen

God woont bij zijn volk 

In God woont bij zijn volk staat elke dag een dagtekst, een stukje om te lezen uit de Bijbel. Daarbij een klein stukje uitleg. Daarna staan er opdrachten. De opdrachten variëren van een proefje, iets opschrijven, een kijkdoos maken of iets opzoeken op internet. Soms staat er een leuk weetje bij! En als laatste staat onderin bij gevouwen handen waarvoor je God kan danken of bidden.

Geloofsopvoedingspakket ‘Licht in de nacht’ van Studio Sprankel

Licht in de nacht van Studio Sprankel

Dit kerstproject Geloofsopvoedingspakket Licht in de nacht van Studio Sprankel bestaat uit vijf weken, dit zijn de 4 adventsweken en de week erna. Wat is dat een mooie keuze, wij leven allemaal toe naar de geboorte van Jezus en als de kerst voorbij is er daarna nog een week extra mee bezig zijn, heel fijn! Ik ga natuurlijk niet precies vertellen wat je deze weken gaat doen maar wil wel wat dingen uitlichten. Je moet in ieder geval wel dingen voorbereiden. Je maakt voordat je gaat beginnen een adventsslinger met 4 zakjes eraan. Daarin zitten de spullen per week!

Lees ook:

Heb jij één of meer bijbels in huis?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics