Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Bijbel > ‘God woont bij zijn volk’, sta samen stil bij het wonder van Pasen

‘God woont bij zijn volk’, sta samen stil bij het wonder van Pasen

Wij leven in de 40 dagen tijd toe naar Pasen. Pasen is een belangrijk feest voor Christenen. Met Pasen vieren wij dat Jezus is opgestaan. Omdat wij dit als gezin erg belangrijk vinden, leven wij ernaar toe aan de hand van een boekje. Dit jaar kreeg ik het boekje God woont bij zijn volk om te reviewen en dat is door ons erg goed bevallen!

Het boek ‘God woont bij zijn volk’

In het boekje staat elke dag een dagtekst, een stukje om te lezen uit de Bijbel. Daarbij een klein stukje uitleg. Daarna staan er opdrachten. De opdrachten variëren van een proefje, iets opschrijven, een kijkdoos maken of iets opzoeken op internet. Soms staat er een leuk weetje bij! En als laatste staat onderin bij gevouwen handen waarvoor je God kan danken of bidden.

Hoe hebben wij het gebruikt?

Wij kregen het boekje en toen was de veertig dagen tijd al begonnen, dus heb de eerste dagen wat verkort. De kinderen vonden het erg leuk dat er elke dag iets anders van hun wordt gevraagd. De één is creatiever als de ander, komt ook door het leeftijdsverschil. Daarom is dit boekje zo fijn, De ene keer moest de schoenendoos aangevuld worden, dan werd er een woordspin gemaakt, of moesten er proefjes gedaan worden.
Eén van die proefje is bijvoorbeeld, wie heeft het langste haar, geef 1 haar aan je ouder en houd die boven een waxinelichtje, zo rook het Voorhof waarschijnlijk ook met al die offers. Zo wordt het voor de kinderen maar zeker ook voor de volwassene zoveel duidelijker en tastbaarder.
Met de liederen die er soms bij staan zijn het kinderliederen maar ook van the psalm project, Sela, opwekking. Erg leuk om samen te zingen of te beluisteren via Youtube.

Aanrader

Ja, zeker een aanrader, ik gebruik het boekje volgend jaar weer. Ik heb een kopietje gemaakt van de plaatjes voor in de schoenendoos zodat ik ze niet uit het boekje hoeft te halen, dat vond ik zonde. Het bijzondere aan dit boekje vind ik wat ze allemaal aanspreken in de veertig dagen. Het begint bij de tabernakel, met het Voorhof en alles wat daarin staat. Dan naar het heilige, het allerheiligste, de hogepriester, het werk van de hogepriester, naar de kerk en uiteindelijk Jezus is opgestaan!
Ik vind het ook belangrijk dat er veel aandacht aan gebed wordt besteed. Niet alleen dank voor wat je hebt maar voor zoveel meer, je wordt je er meer bewust van. Er staan verschillende opdrachten bij de gevouwen handen, waarvoor je kan bidden maar bijvoorbeeld ook doe een kringgebed. Dit zijn wij niet zo gewend, dus dat is dan wel bijzonder omdat zo met elkaar te doen.

Ik wens jullie een heel mooi Pasen!

Info en waar te koop

Titel: God woont bij zijn volk
Auteur: Hanna Holwerda
Illustrator: Tirza Beekhuis
Uitgever: Columbus
Prijs: €9.50 o.a. online te koop.

Lees ook:

Hoe vieren jullie Pasen en de veertigdagentijd?

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics