Thuisleven.com
Gespreksbijbel Herziene Statenvertaling, is dit onze nieuwe gezinsbijbel?
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Bijbel > Gespreksbijbel Herziene Statenvertaling, is dit onze nieuwe gezinsbijbel?

Gespreksbijbel Herziene Statenvertaling, is dit onze nieuwe gezinsbijbel?

Wij zijn op zoek naar een nieuwe kinderbijbel omdat de kinderen ouder worden en ik wil graag meer verhalen uit de Bijbel dan de standaard kinderbijbel verhalen. Op dit moment lezen wij uit de Kijk en Luister Bijbel. Alle drie hebben ze een eigen deel gehad bij hun geboorte. Wij lezen ze al heel lang en zijn nu toe aan iets nieuws. In mijn zoektocht naar een nieuwe bijbel om met de kinderen te lezen zijn er heel wat bijbels de revue gepasseerd.

Kijk & Lees Bijbel van Laura Zwoferink

Ze is ook de auteur van Kijk & Luister dus ik heb eerst naar deze bijbels (zijn twee delen) gekeken. Ze zijn heel mooi en kunnen gelezen worden voor kinderen vanaf 4 jaar, maar sluit meer aan bij 6 jaar staat in de uitleg. In het eerste deel van de Kijk & Lees Bijbel staan 26 verhalen over kinderen in de Bijbel. In deel 2 staan 26 verhalen uit het nieuwe testament. Na elk Bijbel verhaal zijn er vragen die je kan bespreken, dit is een pluspunt voor deze bijbels, maar wat ik mis is dat het Bijbelverhalen zijn en niet de hele bijbel.  Dus de zoektocht gaat verder. Kost €26,50.

Samenleesbijbel Junior van Corien Oranje

De Samenleesbijbel Junior is het kleine broertje van de Samenleesbijbel. De Samenleesbijbel Junior is geschikt voor kinderen in de leeftijd 4-7 jaar. Je gaat in 30 stappen door de hele Bijbel heen. Het leuke van deze Bijbel is, dat het een echte Samenleesbijbel is. In elke Bijbelgedeelte staat een dik gedrukt stuk dat door de kinderen zelf gelezen kan worden. De Samenleesbijbel Junior is een bijbel waar je veel mee aan de slag kan. Bij de Bijbelverhalen staan bouwstenen. Dit zijn vragen, wetjes en een creatieve verwerking. De Samenleesbijbel Junior is een mooie bijbel om uit te lezen, maar ik vind het wat te eenvoudig. Onze kinderen zijn 5, 7 en 8 jaar dus wil toe naar een bijbel die wij wat langer kunnen gebruiken. Kost €19.95.

SamenleesBijbel van verschillende auteurs

De Samenleesbijbel is de grote broer van de Samenleesbijbel junior. De bijbel bevat de tekst van de bijbel in gewone taal, maar dan aangevuld met vele vele extra’s. Het is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8- 12 jaar. Deze bijbel heeft vele extra’s waardoor je in gesprek gaat met de kinderen over de bijbel. Nu moet ik zeggen dat ik de vertaling in gewone taal niet prettig vindt dus daarom is deze afgevallen. Verder is het een prachtige bijbel, zeker de moeite waard om een keer naar te kijken. Kost € 59.95

Gespreksbijbel Herziene Statenvertaling van verschillende auteurs

Zoals de naam al zegt in het een bijbel in de herziene Statenvertaling (HSV). De hele bijbel is te lezen in deze Gespreksbijbel. De Gespreksbijbel is geschikt voor kinderen van 8- 12 jaar. In deze bijbel staat bij ieder hoofdstuk een leesprikkel, een gespreksonderwerp en een stukje uitleg. De bijbel heeft niet zoveel extra’s als de samenleesbijbel, maar deze vertaling past beter bij ons. Deze Bijbel hebben wij dus gekozen. Kost €49

Wat vinden wij van de gespreksbijbel nu wij het in gebruik hebben?

Het is een prettige bijbel om in te lezen. In de bijbel staan prachtige foto’s, maar ook is er een leesprikkel, het gesprek en de uitleg. Ieder heeft een eigen kleur zodat het duidelijk te vinden is. Achter in de bijbel hebben ze leeslijnen uitgezet. Je kan dan kiezen om in een bepaalde lijn de bijbel te lezen bijvoorbeeld heil historisch, poëzie, profetie en apocalyptiek. Ook staan er een lijst met sleutelwoorden in. Sommige woorden zijn moeilijk te vertalen zoals ‘zonde’ ‘genade’ ‘eeuwigheid’, deze worden dan uitgelegd in hun tekst context. Als laatste zijn er de doe opdrachten ongeveer één keer per zeven hoofdstukken.

Laat ik Genesis 1 erbij nemen voor meer uitleg

De leesprikkel gaat over God staat aan het begin. Het gesprek gaat over God schept de mens. En de uitleg gaat over Een dag rust. Bij Genesis 1 is er ook een doe opdracht. De doe opdracht luidt: Maak als gezin een scheppingstafel. Zoek 7 objecten die met de scheppingsdagen te maken hebben, denk creatief, bijvoorbeeld een waxinelichtje voor de eerste dag. Daarna schrijf je als gezin op hoe je God kunt danken aan de hand van de scheppingsdagen. Zo ben je creatief met de Bijbel bezig en heb je handvatten om over het geloof te praten en het in je dagelijks leven te gebruiken/ toe te passen.

De bijbel is net uit en sinds die tijd gebruiken wij het. Ik vind het erg prettig dat de Gespreksbijbel in de herziene statenvertaling is, dat is dezelfde vertaling die ze horen in de kerk en op school. Daarnaast zijn de uitleg, de gespreksvragen en verwerkingen erg leuk en tastbaar. Soms is het voor onze jongste nog wat te moeilijk, maar ze behoort natuurlijk ook nog niet tot de doelgroep.

Lees ook:

Heb je al eens gehoord van een gespreksbijbel?
Lees je dagelijks met de kinderen uit de Bijbel?
En welke Bijbel lees je dan?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Bedank voor deze blog. Wij waren ook al op zoek naar een passende bijbel. Ik ben nu heel enthousiast geworden naar de gespreksbijbel. Onze kinderen vonden de Samenleesbijbel vorig jaar soms wat moeilijk te begrijpen. En daardoor werd het bijbellezen voor hun niet altijd even leuk. Dus begin april zijn we daarmee gestopt en overgegaan op de 365 verhalen bijbel.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics