Thuisleven.com
Bakken met de Bijbel
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Bijbel > Bakken met de Bijbel

Bakken met de Bijbel

Elke avond lezen we voor de kinderen een verhaal uit de kinderbijbel voor. Meestal is het een verhaal uit de Prentenbijbel van Marijke ten Cate, of er wordt een verhaal geluisterd op de tablet via de app Bible for Kids.
Soms vraag ik mij wel eens af hoeveel er van een verhaal blijft hangen tijdens het voorlezen. De schitterende prenten uit de Prentenbijbel ondersteunen het verhaal heel goed en de app is interactief waardoor een verhaal ook beter blijft hangen. Maar toch?! En dan is er het boek “Bakken met de Bijbel”.

Bakken met de Bijbel

In dit boekje staan 20 korte bijbelverhalen, op een eenvoudige en begrijpelijke manier voor kinderen verteld. Daarnaast staat er een kort gebedje bij wat je samen met je kind(eren) kunt bidden. Maar nu het leuke wat deze kinderbijbel zo bijzonder maakt: bij elk verhaal staat een recept wat past bij het verhaal en wat het verhaal ondersteunt. Bij elk recept staat duidelijk beschreven welke ingrediënten je nodig hebt, maar ook welke andere materialen. Het recept is kort, maar krachtig en wordt ondersteund door plaatjes. Een kind kan de was doen … eh .. bakken.

Voorbeelden

Ik geef u een aantal voorbeelden:
Bij het verhaal van “God maakt alles” staat een recept van koekjes. De koekjes steek je uit met vormpjes van dieren, de zon, maan en sterren en andere figuren wat in het verhaal voorkomt.
Bij het verhaal “Gods volk wordt groter” staat een recept van lekkere broodjes. Het deeg van het brood moet rijzen, dus het wordt groter.
Bij het verhaal over “De tien geboden” maak je stoplicht-ijsjes.
En bij het verhaal van de “Geboorte van Jezus” maak je samen met je kind(eren) kerstcupcakes.

Bakken met de Bijbel

Tijdens het bakken kun je aan je kind(eren) nog een aantal vragen oven het verhaal stellen, zodat ze het verhaal nog beter zullen onthouden. Een aantal voorbeeldvragen staan ook in dit boek beschreven.

Onze mening

Elke week probeer ik met Elin (net 4 jaar) één verhaal uit dit boek voor te lezen en het bijbehorende recept met haar te maken. Wat mij bij Elin opvalt, is dat het verhaal veel beter bij haar blijft hangen en dat ze de betekenis/les van het verhaal ook veel beter begrijpt na het maken van het recept. Zelfs een aantal weken en verhalen/recepten verder weet ze nog waar eerdere verhalen over gingen. Ze vindt het ook erg leuk om samen met mama aan de slag te gaan met dit boek, naar een verhaal te luisteren en een recept te maken (vooral het bakken natuurlijk).

Vormgeving

De vormgeving van het boek is heel mooi en duidelijk. De recepten zijn ook duidelijk beschreven en de foto’s laten goed zien hoe het eindresultaat moet worden. Oudere kinderen kunnen zelfstandig met een recept aan de slag.
Het enige nadeel aan dit boek vind ik de omslag. Deze is erg dun en gaat heel snel dubbel. Omdat dit ook boek vooral bedoeld is voor kinderen, en het ook tussen de bakspullen op het aanrecht ligt, had het beter geweest als er een harde omslag omheen had gezeten.

Bakken met de Bijbel

Annemarie Pronk over deze Bijbel

Annemarie Pronk – winnaar van Heel Holland Bakt 2016 – schreef een aanbeveling:
“Samen praten over God en de Bijbel op een creatieve en aantrekkelijke manier – daar helpt dit boek je bij. Ik ga zeker de glitterkoekjes met mijn kinderen maken: beloften van God, verpakt in een koekje van ontelbaar veel glitters.”

Productinformatie

Titel: Bakken met de Bijbel
Auteur: Susie Bentley-Taylor & Bekah Moore
Uitgeverij: Columbus
Verschijningsjaar: 2017
ISBN: 9789085433446

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Wat een bijzonder idee!! Niet voor ons maar ik kan me goed voorstellen hoe dit voor andere gezinnen veel speciale momenten oplevert.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics