Thuisleven.com
Volg Mij- kinderbijbel
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Bijbel > Volg Mij- kinderbijbel

Volg Mij- kinderbijbel

Kinderen houden van vaste rituelen. Lees maar eens vijf avonden op een rij voor en ze zullen de zesde dag vragen of je weer gaat voorlezen. Zeker als je een dikker boek hebt met meerdere verhalen erin, zoals de kinderbijbel “Volg Mij”.
Een ander bijkomend voordeel van het vaste ritueel “lezen voor het naar bed gaan” is ontspanning. Door een verhaaltje voor het slapen gaan ontspant je kind en zal het makkelijker in slaap komen.

Volg Mij

In dit boek staan maar liefst 116 Bijbelse verhalen geschreven door Liesbeth van Binsbergen, met prachtige illustraties van Roel Ottow. Nou ja 116 verhalen…, het is eigenlijk een lang verhaal met elke keer weer een nieuw stukje. Dat maakt het boek makkelijk weg te lezen (elke avond een stukje, of iets meer) en goed te volgen voor kinderen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met “gespreksvragen”.
Bijvoorbeeld “Wat is het mooiste dat God maakte?”, “Waar wonen Adam en Eva?” en “Waar woon jij? Woont God ook docht bij jou?”. Met deze vragen kun je in gesprek gaan met je kind, of je kunt zeggen dat je het helemaal eens bent met haar antwoord en doorvragen waarom. Op deze manier is de kans groot dat je ineens een hele andere kijk krijgt op de inhoud.

Veel uit dit Bijbelse boek is bij de meesten wel bekend. Neem bijvoorbeeld Noach met zijn Ark, Adam en Eva met de verboden vrucht en de Profeet Jona. Toch staat er ook veel in het boek waar ik wel eens van gehoord had maar niet het hele verhaal van wist.

Mijn ervaring

Wat mij, en mijn kinderen opvalt, is de vrolijkheid waar het boek mee begint (Adam en Eva in het paradijs) en hoe snel het ineens veranderd in een treurig stuk. Die blijdschap en treurigheid is iets wat continu wisselt, om niet treurig te eindigen voor het slapen gaan heb ik persoonlijk dan ook gekozen om niet altijd de gespreksvragen te bespreken maar om juist nog een hoofdstuk verder te lezen en positief af te kunnen sluiten. Immers is de heilsgeschiedenis van God iets waar we trots en dankbaar voor mogen zijn.

Het boek wordt afgesloten met “de Tien Geboden”, het “Onze Vader” ende “Zegenbede” zoals we deze letterlijk in de Statenvertaling tegenkomen.

Volg Mij – Kinderbijbel is o.a. te koop bij Royal Jongbloed voor €32,50

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Ik ben ook wel benieuwd naar de leeftijd van deze kinderbijbel.
    Is deze al geschikt voor Elin?

    Hier is de Prentenbijbel nog steeds helemaal favoriet! Maar misschien is dit ook al een wat als leuke afwisseling.
    Elin mag elke avond 3 boekjes kiezen om voor te lezen, waarvan er één een verhaal uit de kinderbijbel is.

  • het boek ziet er inderdaad vrolijk uit, de schrijfster ken ik maar ik wist niet dat ze ook zo’n boek heeft geschreven. Ik ben wel benieuwd voor welke leeftijd dit boek is, dat mis ik in je stukje. Misschien is het voorlezen uit uit dit boek wat beter geschikt voor bij het avondeten? Ik houd wel leuk, luchtig en grappig voorlezen voor het na bed gaan 😉

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics