Selecteer een pagina

Nu Sinterklaas weer in het land is zijn de lekkernijen niet weg te denken. Kruidnoten, strooigoed, chocoladeletters en natuurlijk ook (gevulde)speculaas. In de winkels liggen de schappen er weer vol mee, maar nog leuker is om zelf aan de slag te gaan. Koopmans benaderde mij via Instagram met de vraag of ik hun ‘Koopmans Speculaas Koekjespakket’ en ‘Kruidnoten’ wilde maken. Met 4 hongerige tieners, waarvan er 2 ook nog graag willen bakken, heb ik natuurlijk geen nee gezegd.

Koopmans Speculaas Koekjespakket

Bakken in Sinterklaastijd wordt nog leuker met het Koopmans Speculaas Koekjespakket. In het pakket zit een speculaasmix en Sint en Piet uitsteekvormen. Het enige wat je zelf nog toe hoeft te voegen is wat boter, water en een beetje bloem. Het hele pakket is goed voor zo’n 16 tot 18 speculaaskoekjes die je kunt maken met de Sint en Piet uitsteekvormen. Makkelijker kan niet toch?

Wil je wat meer creativiteit erin brengen dan kun je zelf aan de slag gaan met decoratiestiften, glazuur en strooidecoratie naar keuze. Zo breng je (samen met je kinderen) de Sinterklaassfeer echt in huis.

Hoe maak jij je eigen speculaaskoekjes?

Voorbereiden: 30 min
Baktijd: 15 min

Ingrediënten:

 • 75 g boter of margarine
 • 10 ml water (1 el)
 • bloem (om te bestuiven)
 • Speculaas Koekjespakket

Gemaakt met Sint & Piet uitsteekvormen.

Voorbereiden:

 1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
 2. Haal de Sint en Piet uitsteekvormen van elkaar af door de
  uitsteekvormen los te knippen.
  Bereid het deeg
 3. Roer de 75 gram boter zacht in een beslagkom.
 4. Voeg de bakmix en 1 eetlepel water toe.

Bereid het deeg:

 1. Roer de 75 gram boter zacht in een beslagkom. 
 2. Voeg de bakmix en 1 eetlepel water toe. 
 3. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Koekjes maken:

 1. Rol het deeg uit of duw het plat tot een dikte van circa 0,5 cm, gebruik eventueel wat bloem om het deeg en de werkbank de bestuiven zodat het wat minder plakt. 
 2. Steek koekjes uit met de Sint en Piet uitsteekvormen en plaats ze met 2 cm tussenruimte op de bakplaat. Zorg dat er niet te veel bloem op de uitgestoken koekjes blijft zitten.

Bakken:

 1. Bak de koekjes circa 15 minuten in het midden van de oven.
 2. Laat de koekjes goed afkoelen. Zodra ze goed afgekoeld zijn kunnen de koekjes worden versierd, indien gewenst.
Bak lekkere speculaas met het Koopmans speculaas koekjespakket.

Wat vinden wij ervan?

Makkelijker dan makkelijk kan haast niet. Het deeg is zeer eenvoudig te maken en zelfs jonge kinderen (die goed zelfstandig kunnen lezen) kunnen het maken. Het deeg in de juiste dikte krijgen kan iets moeilijker zijn. Mijn tip: leg er 2 speculaasjes naast en je ziet gelijk of het deeg de juiste dikte heeft.
Daarna kunnen de koekjes makkelijk uit het deeg worden gestoken. Over de baktijd zelf valt ook niet veel te zeggen en het resultaat zijn heerlijke koekjes en een fantastisch ruikend huis. Wie wilt dat nou niet?

Lees ook:

Ben jij #teamgevuldespeculaas of #teamspeculaas?

Geverifieerd door ExactMetrics