Selecteer een pagina

De cartoon serie We Baby Bears is vanaf 19 juni terug met nieuwe afleveringen op Cartoon Network! Deze grappige, avontuurlijke serie gaat over drie kleine beren die de wereld ontdekken en allerlei leuke avonturen beleven. En wat kunnen wij nou van beren leren. Wij hebben hier 8 feitjes voor je wat wij van beren hebben geleerd.

  1. Beren zijn echte slaapkoppen. Tijdens hun winterslaap kunnen ze soms wel 6 maanden lang slapen. In deze periode vertragen ze dan ook de stofwisseling waardoor ze hun energie kunnen besparen voor wanneer ze weer uit hun winterslaap komen om weer verder te reizen.
  2. Wist je dat beren een uitstekende neus hebben waardoor ze hun favoriete voedsel, zoals bessen, noten en zelfs vis en vlees, van mijlenver kunnen ruiken en ze graag naar rivieren en meren zwemmen om te genieten van hun heerlijke maaltijd? Als je van beren leren kan, kan ook andersom. Beren zijn namelijk erg slim en kunnen gemakkelijk dingen leren. Met zo’n goed geheugen kunnen ze makkelijker onthouden waar ze hun eten hebben gevonden om later weer terug te gaan voor meer. In feite hebben wetenschappers zelfs ontdekt dat beren eenvoudige wiskundige problemen kunnen oplossen.
  3. Beren zijn vaak in tekenfilms te zien en worden daar vaak afgebeeld als vriendelijke en grappige dieren. Maar pas op, in het echt kunnen ze gevaarlijk zijn en moet je altijd voorzichtig zijn als je ze tegenkomt!
  4. Beren zijn erg sterk en kunnen dingen tillen die soms meer dan 4 keer hun eigen gewicht wegen. Ook zijn ze behoorlijk behendig en kunnen ze een topsnelheid rennen van 65 km per uur!
  5. Grizzly beren, één van de meest beste beersoorten wil het liefste zo vies mogelijk ruiken. Dit doet hij namelijk omdat hij zijn eigen geur wil maskeren voor zijn prooi.
  6. Beren houden dus echt van honing! Dit komt omdat het rijk is aan suikers en calorieën, wat een belangrijke bron van energie is voor hen. Ze kunnen de zoete geur van honing van ver detecteren en gebruiken hun klauwen om bijenkorven open te breken om bij de honing te komen.

We Baby Bears is een leuke en avontuurlijke cartoonserie op Cartoon Network over drie kleine beren die de wereld ontdekken. Vanaf 19 juni zijn er elke werkdag nieuwe afleveringen te zien om 15:45 uur op Cartoon Network.

Lees ook:

Welk berenfeitje vindt jij het leukst?

Geverifieerd door ExactMetrics