8 leuke feitjes over beren.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > 8 leuke feitjes over beren

8 leuke feitjes over beren

De cartoon serie We Baby Bears is vanaf 19 juni terug met nieuwe afleveringen op Cartoon Network! Deze grappige, avontuurlijke serie gaat over drie kleine beren die de wereld ontdekken en allerlei leuke avonturen beleven. En wat kunnen wij nou van beren leren. Wij hebben hier 8 feitjes voor je wat wij van beren hebben geleerd.

 1. Beren zijn echte slaapkoppen. Tijdens hun winterslaap kunnen ze soms wel 6 maanden lang slapen. In deze periode vertragen ze dan ook de stofwisseling waardoor ze hun energie kunnen besparen voor wanneer ze weer uit hun winterslaap komen om weer verder te reizen.
 2. Wist je dat beren een uitstekende neus hebben waardoor ze hun favoriete voedsel, zoals bessen, noten en zelfs vis en vlees, van mijlenver kunnen ruiken en ze graag naar rivieren en meren zwemmen om te genieten van hun heerlijke maaltijd? Als je van beren leren kan, kan ook andersom. Beren zijn namelijk erg slim en kunnen gemakkelijk dingen leren. Met zo’n goed geheugen kunnen ze makkelijker onthouden waar ze hun eten hebben gevonden om later weer terug te gaan voor meer. In feite hebben wetenschappers zelfs ontdekt dat beren eenvoudige wiskundige problemen kunnen oplossen.
 3. Beren zijn vaak in tekenfilms te zien en worden daar vaak afgebeeld als vriendelijke en grappige dieren. Maar pas op, in het echt kunnen ze gevaarlijk zijn en moet je altijd voorzichtig zijn als je ze tegenkomt!
 4. Beren zijn erg sterk en kunnen dingen tillen die soms meer dan 4 keer hun eigen gewicht wegen. Ook zijn ze behoorlijk behendig en kunnen ze een topsnelheid rennen van 65 km per uur!
 5. Grizzly beren, één van de meest beste beersoorten wil het liefste zo vies mogelijk ruiken. Dit doet hij namelijk omdat hij zijn eigen geur wil maskeren voor zijn prooi.
 6. Beren houden dus echt van honing! Dit komt omdat het rijk is aan suikers en calorieën, wat een belangrijke bron van energie is voor hen. Ze kunnen de zoete geur van honing van ver detecteren en gebruiken hun klauwen om bijenkorven open te breken om bij de honing te komen.

We Baby Bears is een leuke en avontuurlijke cartoonserie op Cartoon Network over drie kleine beren die de wereld ontdekken. Vanaf 19 juni zijn er elke werkdag nieuwe afleveringen te zien om 15:45 uur op Cartoon Network.

Lees ook:

Welk berenfeitje vindt jij het leukst?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

22 reacties

 • Doe graag mee met deze te leuke win actie voor mijn lieve nichtje zij is dol op we baby bears we kijken deze ook aktijd samen op cartoonnetwork❤

 • Feitje nr. 2 – Beren hebben een uitstekende neus waardoor ze hun voedsel van mijlenver kunnen ruiken.

 • nr. 6 – Beren houden van honing, maar ik vind het ook heerlijk!
  Dat maakt mij dan ook een berenmoeder. Kom niet aan mijn jong, dan staat je wat te wachten ….

 • Feitje nummer 5: Mijn kinderen zijn net Grizzly beren…ook altijd vies. Helaas werkt bij hun het maskeren niet. Zouden ze ook zo vies willen ruiken zodat hun mama juist weet waar ze zijn? Deze mama ruikt ze en kan ze meteen in bad doen!

 • Beren zijn erg sterk en kunnen dingen tillen die soms meer dan 4 keer hun eigen gewicht wegen. Ook zijn ze behoorlijk behendig en kunnen ze een topsnelheid rennen van 65 km per uur!

  Leuke actie en ik doe graag mee.

 • feit nr 5: over de Grizzly beren. Zij ruiken graag zo vies mogelijk. Ik ken (helaas) mensen die hetzelfde idee hebben.

 • Beren zijn erg sterk en kunnen dingen tillen die soms meer dan 4 keer hun eigen gewicht wegen. Ook zijn ze behoorlijk behendig en kunnen ze een topsnelheid rennen van 65 km per uur!

 • Beren zijn echte slaapkoppen dat vind ik een leuk feitje en tijdens de 6 maanden winterslaap , poepen ze nooit . En dat vind ik een nog leuker feitje. Ha ha ha.
  Heel graag doe ik mee voor dit leuke berenpakketje.

 • beren een uitstekende neus hebben waardoor ze hun favoriete voedsel, zoals bessen, noten en zelfs vis en vlees, van mijlenver kunnen ruiken en ze graag naar rivieren en meren zwemmen om te genieten van hun heerlijke maaltijd.

  Voedsel met kamperen goed luchtdicht opbergen

 • Dat beren echt van honing houden, dat had k niet verwacht.
  Leuk pakket om te winnen voor onze kleinzoon

 • Grizzly beren, één van de meest beste beersoorten wil het liefste zo vies mogelijk ruiken. Dat vind ik wel een luk berenfeitje.
  Doe graag mee met deze leuke winactie.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics