Little People, BIG DREAMS - Stephen Hawking.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Little People, BIG DREAMS – Stephen Hawking

Little People, BIG DREAMS – Stephen Hawking

De serie “Little People, BIG DREAMS” heeft zich gevestigd als een must-have collectie van boeken die de levensverhalen vertellen van opmerkelijke individuen. Deze serie is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen, en het laat zien hoe deze bijzondere mensen van dromen naar daadwerkelijke prestaties zijn gegaan. Een van de boeken in deze serie is gewijd aan de briljante wetenschapper Stephen Hawking. In dit blog zullen we ontdekken wat dit boek te bieden heeft en delen we mijn persoonlijke mening over dit inspirerende werk.

Little People, BIG DREAMS – Stephen Hawking

Het boek “Little People, BIG DREAMS – Stephen Hawking” is onderdeel van de serie waarin kinderen en volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit verschillende vakgebieden. Dit boek in het bijzonder concentreert zich op het leven van Stephen Hawking, een briljante wetenschapper die een blijvende impact heeft gehad op de wereld van de natuurkunde. Het boek vertelt het verhaal van zijn nieuwsgierigheid als kind, zijn studie aan de prestigieuze universiteiten van Oxford en Cambridge, en zijn ontdekking van de Hawkingstraling, een baanbrekende wetenschappelijke vondst.

Het boek nodigt jonge lezers uit om na te denken over hun eigen dromen en doelen. Het toont aan dat nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen belangrijke eigenschappen zijn om te hebben, ongeacht de moeilijkheden die we onderweg kunnen tegenkomen. Het verhaal van Stephen Hawking is een bron van inspiratie voor zowel kinderen als volwassenen, en dit boek vangt zijn prestaties op een toegankelijke en betoverende manier.

Wat vinden wij ervan?

Het boek “Little People, BIG DREAMS – Stephen Hawking” is een prachtige toevoeging aan de serie “Little People, BIG DREAMS”. Het is geïllustreerd en geschreven op een manier die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. De auteur slaagt erin om complexe wetenschappelijke concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen, waardoor jonge kinderen geïnspireerd raken door het verhaal van Stephen Hawking. De kleurrijke illustraties brengen het verhaal tot leven en houden onze aandacht vast.

Informatie

Little People, BIG DREAMS – Stephen Hawking
Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara
Illustraties: Matt Hunt
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051169584

Lees ook:

Heb jij al een boek van deze serie gelezen?

#samenwerking

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics