Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Telefoon en Abonnementen > 5 weetjes over de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 5

5 weetjes over de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 5

Naar verwachting komt op 11 augustus de nieuwe foldablevan Samsung op de markt: de Samsung Galaxy Z Fold 5. We bespreken in dit artikel vijf nuttige weetjes over deze smartphone en tablet in één. Meer over deze nieuwe, uitklapbare telefoon lees je in de Samsung Fold 5 review.

Platter design

De Fold 5 lijkt op het eerste gezicht veel op zijn voorganger, maar Samsung is er toch echt in geslaagd om voor deze editie met een platter design te komen. Dit is het gevolg van de zogenaamde waterdruppelconstructie die het scharnier van het toestel nu heeft. Daardoor kun je de Fold 5 helemaal recht dichtklappen, waar er bij zijn voorgangers altijd ruimte overbleef tussen de twee helften. Om het scherm aan de binnenkant een buiging maakt, komt er niet te veel druk op te staan. Niet alleen ziet het er zo mooier uit, ook krijgt stof minder kans om zich in de kier te verzamelen.

Hardware is top

Met een adviesprijs van een slordige 1900 euro, mag je wat verwachten van je nieuwe smartphone. Zoals uitstekende hardware. Die heeft de Samsung Fold 5 dan ook. Het toestel draait op een Snapdragon 8 Gen 2 chip, en dat het beste wat je op het moment kunt krijgen. Deze processor wordt gecombineerd met 12GB RAM en samen levert dat een buitengewoon soepele gebruikservaring op, ook als je snel wisselt tussen apps.

Camera’s van de Galaxy S23

Mogelijk verwacht je ook de allerbeste camera’s, maar die heeft de Fold 5 dan weer niet per se. Ze zijn overigens zeker niet slecht, want het zijn dezelfde camera’s als de Samsung Galaxy S23, en dat is ook gewoon een high-end smartphone van fabrikant die bekend staat om zijn uitstekende camera’s. De dunnen helften van de Fold 5 laten echter geen ruimte voor grote sensoren en lenzen, zoals dat wel kan op S23 Ultra. Wat je daarom krijgt is een 50 megapixel-hoofdcamera, een 12 megapixel-groothoeklens en een telelens van 10 megapixel.

Topspeakers, geen koptelefoonaansluiting

Net zoals bij veel smartphones van de afgelopen jarenontbreekt op de Samsung Fold 5 een koptelefoonaansluiting, iets wat overigens met bluetooth-oordopjes eenvoudig opgelost is. Maar het is ook zeker de moeite waard om gebruik te maken van de speakers van de Fold 5, want deze zijn echt uitstekend. Het geluid is wonderbaarlijk goed: stemmen klinken heel helder en er is voldoende bass om ervoor te zorgen dat muziek en films goed tot hun recht komen.

S Pen optioneel bij hoesje

Ben je gewend aan de Ultra-toestellen van Samsung en dus ook aan de S Pen? Die zit niet standaard geïntegreerd in de Samsung Fold 5, wat ook weer het gevolg is van de dunne helften van het toestel. Je kunt echter wel een hoesje kopen voor deze foldable met en ingebouwde S Pen. Het gaat dan om een speciale versie van de S Pen die geschikt is gemaakt voor het scherm van de Fold 5, dat door de buigbaarheid wat kwetsbaarder is. Wel biedt die stylus minder functies dan de S Pen van de S23 Ultra, omdat je hem niet als afstandsbediening kunt gebruiken voor foto’s of presentaties.

De Samsung Fold 5 is een mooie gadget voor de liefhebbers van de nieuwste technologieën. Het biedt een gewone smartphone en een tablet in één, terwijl je het toestel makkelijk met je mee kunt nemen. Heb je dus graag letterlijk een tablet op zak, overweeg dan of de Fold 5 iets voor jou is.

Lees ook:

Waar gebruik jij je telefoon voor?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics