Thuisleven.com
Hoe houd je een lange relatie spannend.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > 18+ > Lange relatie? Zo houd je het spannend in de slaapkamer!

Lange relatie? Zo houd je het spannend in de slaapkamer!

Veel mensen die in een lange relatie zitten, herkennen het: de vonk is na verloop van tijd wat minder intens. Het is allemaal niet meer zo nieuw en meeslepend. Natuurlijk houden jullie van elkaar, maar hoe komen jullie weer vaker tot spanning en sensatie in de slaapkamer? Check deze tips.

Organiseer een date night

Begin niet per se direct in de slaapkamer, maar maak er meteen een complete gezellige avond van. Organiseer een date night! Ga lekker uiteten of naar de film, het is maar net wat jullie samen leuk vinden om te doen. Neem in ieder geval nog regelmatig écht de tijd voor elkaar. Dit laten we vaak versloffen in lange relaties, wat zo jammer is. Praat met elkaar, luister naar elkaar – dit ligt ten grondslag aan het intieme totaalplaatje. Draag natuurlijk je mooiste outfit tijdens de date night! Denk aan een fraaie jurk, met een sierlijke halslijn en subtiele bandjes op de schouder.

Mooie lingerie

Over die fraaie look gesproken! Mooie lingerie past natuurlijk ook in dit straatje. Eerlijk is eerlijk: hier houden we ons niet altijd meer mee bezig tegenover onze partner, als we lang samen zijn. Maar pak juist om die reden nog regelmatig uit. Voor jezelf is dit ook leuk: het geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Van een speels pakje tot een stijlvol setje, draag waar jij je het beste in voelt. Wanneer lingerie je iets te veel is, kun je er ook voor kiezen om nachtkleding voor dames over je lingerie aan te trekken voor de wat koudere avonden.

Intimiteit is altijd fijn

Bij spanning in de slaapkamer denken we al snel aan seks. Maar vergeet dagelijkse intimiteit niet! Gewoon een knuffel of een lieve zoen: ook dit is heel belangrijk in een relatie. Maak hier tevens de tijd voor vrij, het liefst zoveel mogelijk. Zo blijven jullie fysiek met elkaar verbonden.

Spelletjes

Speel spelletjes in de slaapkamer om voor afwisseling te zorgen. Er zijn een heleboel opties om aan te denken. En herhaal ook niet steeds precies hetzelfde ritueel, maar wissel dit goed af, met bijvoorbeeld een vibrator. De ene keer kort, dan weer eens lang – hier hoeven geen regels aan vast te zitten. Maar steeds hetzelfde doen, is na verloop van tijd toch misschien wel wat saai. Al is het natuurlijk ook maar net hoe jij en je partner hier samen instaan. Bedenk voor jezelf in ieder geval wat je leuk vindt om eens te proberen of ga hier samen met je partner naar op zoek.

Praat erover

Is het onderwerp seks een taboe binnen jullie relatie? Het is belangrijk om dit te doorbreken. Goede communicatie zorgt namelijk voor een sterke relatie. Maar dan moeten jullie het samen natuurlijk wel over alle onderwerpen kunnen hebben – ook als het wat ongemakkelijk voelt. Probeer er gewoon neutraal over te denken. Tegenover je partner hoef je je immers heus niet te schamen. Het is juist goed als je je wensen en behoeften aangeeft. Andersom kan je partner dit ook bij jou doen. En dan is het vervolgens essentieel om hiernaar te luisteren en naar te handelen, uiteraard altijd met respect voor elkaars grenzen. Noem bijvoorbeeld gewoon eens op dat je meer wilt experimenteren in de slaapkamer, als je dit zo voelt. Het kan zomaar voor nieuwe energie in jullie liefdesleven zorgen.

Maak tijd vrij

Tot slot: maak tijd vrij voor romantische momentjes samen. In het begin van een relatie doe je dit immers constant: al het andere kan ervoor wijken. Waarom is dat verderop in de relatie minder vaak zo? Grote kans dat jullie hartstikke belangrijk zijn voor elkaar – wat dus al duidelijk maakt dat dit de tijd waard is.

Lees ook:

Zit jij al lang in een relatie?

Afbeelding van stokpic via Pixabay

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Wees bereid om nieuwe dingen uit te proberen en buiten je comfortzone te stappen. Dit kan het experimenteren met nieuwe standjes, locaties of seksuele technieken omvatten. Door open te staan voor communicatie, het verkennen van elkaars lichaam en het uitproberen van nieuwe dingen, kun je de spanning in de slaapkamer behouden en een bevredigend seksleven creëren met je partner.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics