Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Hobby en vrije tijd boeken > Yang Sheng – het leven voeden

Yang Sheng – het leven voeden

Pak vermoeidheid, stress en slapeloosheid aan met de Chinese kunst van yang sheng om jezelf te helen.

Yang Sheng

De 2500 jaar oude Chinese filosofie yang sheng kan helpen. Yang sheng betekent “het leven voeden’. Met dit onderdeel van de Chinese geneeskunst stimuleer je, zonder kruiden of naalden, je lichaam om zichzelf te helen. Hoe oud yang sheng ook is, het werkt geweldig bij de problemen van ons moderne leven – van stress tot slapeloosheid. Chinees geneeskundig therapeute Katie Brindle reikt nieuwe gewoonten en technieken aan die je energiepeil spectaculair verhogen, je stressniveau verlagen en je stemming verbeteren. Telkens slechts een minuutje volstaat. Sommige technieken zullen nieuw voor je zijn, maar ze zijn allemaal eenvoudig te leren. Dit is zelfhulp die door duizenden jaren ervaring is gerijpt. Yang sheng zal een nieuwe mens van je maken, zodat je kalm en tevreden kunt leven. “Gezondheid bereik je niet met een uur sporten (hoewel beweging ook zeer belangrijk is) of door jezelf je favoriete snack te ontzeggen. Gezondheid is iets wat je moet voeden met een reeks korte momenten gedurende de dag. Dat zijn de yang-shengtechnieken die Katie Brindle je zal leren.

Conclusie

In de afgelopen weken ben ik met het boek aan de slag gegaan. Om mij niet te laten overspoelen door alles wat in het boek staat heb ik beetje bij beetje meer in mij opgenomen. Zo ben ik begonnen in het boek door eerst wat meer te leren over de denkbeelden uit de Chinese geneeskunst. Hier komt ook YIN en YANG in terug. YIN staat voor negativiteit: passief en traag. YANG staat voor positief: actief en snel. YIN en YANG samen staat voor harmonie en balans. Die harmonie en balans vind ik terug uit eigenlijk alles uit het universum dus ook mijn eigen lichaam. Toch kan het zomaar zijn dat mijn lichaam niet helemaal in balans is en door middel van alle tips en trucs uit dit boek leer ik beetje bij beetje om het lichaam steeds meer in balans te krijgen.

Katie Brindle heeft in elk geval goed haar best gedaan om de leek (ik dus) goed te informeren. Tevens weet ze mijn aandacht te blijven trekken en alles begrijpbaar te maken. Erg prettig.

Informatie

Yang sheng
Auteur: Katie Brindle
ISBN: 9789022336571
Uitgeverij: Manteau

Heb jij je al eens verdiept in de Chinese geneeskunst?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics