Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Afval & Recycling > Cadeau van Wecycle- De tulp van Tellingen

Cadeau van Wecycle- De tulp van Tellingen

Wij waren bij Intratuin om de lege plek van onze kerstboom op te vullen en kregen daar meerdere cadeaus. Zo kregen we Plant! en een plantenprent cadeau. En na het inleveren van onze kapotte kerstverlichting kregen we ‘De tulp van Tellingen’ van Wecycle. Dit boek is speciaal geschreven door Naomi Tieman en besteed aandacht aan het nut van recyclen. Voor deze actie zijn 50.000 exemplaren beschikbaar gesteld bij de diverse deelnemende tuincentra, Boerenbond, Coppelmans, Groenrijk, Intratuin, Life&Garden en Welkoop door Wecycle.

De tulp van Tellingen

Lucas is een eigenzinnige schooljongen. Hij werk niet graag samen met klasgenoten. Wanneer hij het alleen doet is hij sneller klaar en met een, door zijn ouders zo gewenst, beter resultaat. Dan komt er een nieuw meisje in de klas en wordt Lucas voor een schoolproject aan haar gekoppeld. Het is de bedoeling dat de schoolkinderen een werkstuk maken over een bekend persoon uit Tellingen. Na de politiechef en brandweercommandant komen Lucas en Lina terecht bij de Graaf van Tuylingen. Hij heeft, in het geheim, een nieuwe zwarte tulp ontwikkelt en weet veel over de geschiedenis van Tellingen.
Na het interview verdwijnt de graaf plotsklaps. Lucas en Lina vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit.

Mijn mening over de tulp van Tellingen

Dit leesboek is speciaal geschreven om de jeugd kennis te laten maken met het nut van recyclen. Wat jammer dat dit onderwerp pas in het één na laatste hoofdstuk aan de orde komt. Alsof het geïntegreerd is in een al bestaand avontuur. Waar overigens niets op aan te merken is.
Het leesboek leest lot weg en is ook leuk om voor te lezen. De afbeeldingen ondersteunen het verhaal en de bijpassende boekenlegger is een lust voor het oog. Zeker de moeite om je kapotte feestverlichting voor in te ruilen!

Lees ook:

Ben jij al bekend met Wecycle?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Dag. Ik begeleid, vrijwillig, op mijn oude school kinderen met lezen. Zou ik aanmerking kunnen komen voor 4 boekjes van “tulp van Tellingen” om dit bij het lezen te gebruiken? Bij voorbaat hartelijk dank. Met vriendelijke groeten, Joska Donders

  • Leuke actie van wecycle, regelmatig hebben ze interessante inleveracties. Beter voor het milieu en leuk voor de consument.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics