Thuisleven.com > Huishouden > Zero Waste kalender

Zero Waste kalender

“We liggen allemaal wakker van de zorg om ons milieu. Deze Zero Waste Kalender helpt je om jouw steentje bij te dragen. De kalender bevat 366 tips voor het hele gezin om het afval en je ecologische voet afdruk te beperken. Afval vrij gaan leven vraagt tijd. Met behulp van de tips op deze kalender kan je stap voor stap en in je eigen tempo heel ver komen. Je kan starten wanneer je wil en vooruit- of achteruitblikken. Zo ben je voorbereid op elke periode van het jaar.”

Zero Waste kalender

Deze jaarkalender met ringband heeft voor elke dag een tip waarmee je effectief aan de slag kunt gaan. Elke dag staat er een onderwerp centraal. Hier is een algemeen stukje bij geschreven en een tip aan toegevoegd. In enkele gevallen wordt er verwezen naar een andere datum om zo meer kracht te bundelen uit een onderwerp. Hol bijvoorbeeld een pompoen uit om als lichtje te gebruiken, gebruik de inhoud van een pompoen voor een lekkere soep en maak van de pompoenpitten een snack.

Conclusie

Deze kalender gaat letterlijk en figuurlijk met zijn tijd mee. Zo is het natuurlijk heel fijn om een Zero Waste kalender in huis te hebben die je helpt om naar een afvalvrij leven over te stappen. Maar waar hij vooral in uitblinkt zijn de tips die ook daadwerkelijk op de dag zelf van toepassing zijn. Denk hierbij aan lekkere snack maken met pompoenpitten op 31 oktober, met Sinterklaas vliegen de plastic en papieren verpakkingen je om de oren (is dat wel echt nodig?) en met Kerstmis maak je het beste je eigen Glühwein en kies je voor herbruikbare materialen als kerstversiering.

Informatie

Zero Waste kalender
Auteur: Veerle Colle
ISBN: 9789463830638
Uitgeverij: Van Halewyck

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics