Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Informatief > Zero Waste kalender

Zero Waste kalender

“We liggen allemaal wakker van de zorg om ons milieu. Deze Zero Waste Kalender helpt je om jouw steentje bij te dragen. De kalender bevat 366 tips voor het hele gezin om het afval en je ecologische voet afdruk te beperken. Afval vrij gaan leven vraagt tijd. Met behulp van de tips op deze kalender kan je stap voor stap en in je eigen tempo heel ver komen. Je kan starten wanneer je wil en vooruit- of achteruitblikken. Zo ben je voorbereid op elke periode van het jaar.”

Zero Waste kalender

Deze jaarkalender met ringband heeft voor elke dag een tip waarmee je effectief aan de slag kunt gaan. Elke dag staat er een onderwerp centraal. Hier is een algemeen stukje bij geschreven en een tip aan toegevoegd. In enkele gevallen wordt er verwezen naar een andere datum om zo meer kracht te bundelen uit een onderwerp. Hol bijvoorbeeld een pompoen uit om als lichtje te gebruiken, gebruik de inhoud van een pompoen voor een lekkere soep en maak van de pompoenpitten een snack.

Conclusie

Deze kalender gaat letterlijk en figuurlijk met zijn tijd mee. Zo is het natuurlijk heel fijn om een Zero Waste kalender in huis te hebben die je helpt om naar een afvalvrij leven over te stappen. Maar waar hij vooral in uitblinkt zijn de tips die ook daadwerkelijk op de dag zelf van toepassing zijn. Denk hierbij aan lekkere snack maken met pompoenpitten op 31 oktober, met Sinterklaas vliegen de plastic en papieren verpakkingen je om de oren (is dat wel echt nodig?) en met Kerstmis maak je het beste je eigen Glühwein en kies je voor herbruikbare materialen als kerstversiering.

Informatie

Zero Waste kalender
Auteur: Veerle Colle
ISBN: 9789463830638
Uitgeverij: Van Halewyck

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics