Selecteer een pagina

Na een geslaagd verjaardagsfeestje van Lulu wordt het tijd voor opruimen. Lulu en haar drie vrienden schrikken van de troep die is achtergebleven. Het inpakpapier, de restjes waterballonnen, het eten wat nog over is. Wat is er veel afval! Wat gaat hiermee gebeuren? De kinderen vragen zich dit hardop af. Samen met Lulu, Daan, Emma en Amir ga je op onderzoek uit. Zo leer je over afvalwerking, voedselverspilling, klimaatverandering, CO2 uitstoot, hergebruik, recyclen en nog veel meer.

Inhoud van het boek

Dit informatieve boek omvat eenentwintig hoofdstukken, elk gewijd aan een specifiek onderwerp dat wordt gepresenteerd over twee pagina’s. De tekst in deze hoofdstukken is kort en begrijpelijk, ondersteund door levendige illustraties. Het boek maakt gebruik van een aangenaam en helder lettertype, waardoor het toegankelijk is voor lezers vanaf 8 jaar. Ondanks de soms complexe onderwerpen, is het aan te bevelen om het boek samen te lezen, zodat er ruimte is voor discussie. Binnenin dagen ‘Stop en denk na!’ kaders de lezers uit om kritisch na te denken, terwijl ‘Kom in actie!’ kaders hen aanmoedigen om zelf stappen te ondernemen. De tips die worden aangereikt zijn praktisch, leuk en uitvoerbaar, waardoor kinderen leren hoe ze actief kunnen bijdragen aan een milieubewustere wereld. Aan het einde van het boek is er een woordenlijst beschikbaar waarin de moeilijke termen nogmaals worden toegelicht.

Conclusie

Een interessant, leerzaam en toegankelijk boek met veel tips om zelf aan de slag te gaan. Dit boek zorgt ervoor dat kinderen (meer) oog krijgen voor het milieu, de natuur en eigen leefomgeving. Overigens is het boek niet alleen voor kinderen leerzaam, maar ook voor volwassenen. Tijdens het samen lezen heb ik er ook veel van opgestoken. Onze boekenwurm is blij met dit boek. Goed zorgen voor de natuur is een onderwerp wat momenteel erg bij haar leeft. Ze vindt het een interessant en leerzaam boek. En dat ben ik helemaal met haar eens. Dit boek zou verplicht in elke school aanwezig moeten zijn. Een mooi boek om met jong en oud deze moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken.

Informatie

Titel: Ga voor Groen!
Auteur: Liz Gogerly
Illustrator: Miguel Sanchez
Uitgever: Witte Leeuw
Prijs: € 10,99
ISBNR: 9 789492 901163

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics