Thuisleven.com

Ga voor Groen!- informatief boek

Ga voor Groen!

Na een geslaagd verjaardagsfeestje van Lulu wordt het tijd voor opruimen. Lulu en haar drie vrienden schrikken van de troep die is achtergebleven. Het inpakpapier, de restjes waterballonnen, het eten wat nog over is. Wat is er veel afval! Wat gaat hiermee gebeuren? De kinderen vragen zich dit hardop af. Samen met Lulu, Daan, Emma en Amir ga je op onderzoek uit. Zo leer je over afvalwerking, voedselverspilling, klimaatverandering, CO2 uitstoot, hergebruik, recyclen en nog veel meer.

Inhoud van het boek

Dit informatieve boek bevat eenentwintig hoofdstukken. Elk hoofdstuk bevat een onderwerp die uitgelegd wordt over twee pagina’s. Het zijn korte begrijpelijke teksten die verduidelijkt worden met kleurrijke illustraties. Er wordt een prettig en duidelijk lettertype gebruikt, waardoor het voor lezers vanaf 8 jaar ook zelf te lezen is. Omdat het wel moeilijke onderwerpen zijn, is het aan te raden om het boek samen te lezen. Op die manier kun je er ook samen over doorpraten.  Je wordt aan het denken gezet door de ‘Stop en denk na!‘ kaders en je wordt geprikkeld om zelf aan de slag te gaan door de ‘Kom in actie!‘ kaders. De tips die worden gegeven zijn leuk, praktisch en haalbaar. Kinderen leren dat ze zelf ook kunnen bijdragen aan een betere groene wereld. Achter in het boek vindt je een woordenlijst, hier worden moeilijke woorden nog eens uitgelegd.

Conclusie

Een interessant, leerzaam en toegankelijk boek met veel tips om zelf aan de slag te gaan. Dit boek zorgt ervoor dat kinderen (meer) oog krijgen voor het milieu, de natuur en eigen leefomgeving. Overigens is het boek niet alleen voor kinderen leerzaam, maar ook voor volwassenen. Tijdens het samen lezen heb ik er ook veel van opgestoken. Onze boekenwurm is blij met dit boek. Goed zorgen voor de natuur is een onderwerp wat momenteel erg bij haar leeft. Ze vindt het een interessant en leerzaam boek. En dat ben ik helemaal met haar eens. Dit boek zou verplicht in elke school aanwezig moeten zijn. Een mooi boek om met jong en oud deze moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken.

Informatie

Titel: Ga voor Groen!
Auteur: Liz Gogerly
Illustrator: Miguel Sanchez
Uitgever: Witte Leeuw
Prijs: € 10,99
ISBNR: 9 789492 901163

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • wij hadden ook altijd de neiging om met feestjes versiering in huis te halen en bordjes en bekertjes en tafellaken (van plastic, maar niet herbruikbaar). dit jaar doen we dit bewust niet meer en knutsel ik zelf wat versiering, uit papier (recycleerbaar)

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics