Verhuizen zonder stress
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Verhuizen zonder stress en met extra’s?

Verhuizen zonder stress en met extra’s?

Eens, eens gaat het ervan komen. Dan gaan we ons appartement met twee slaapkamers verruilen voor een huis. Een huis met voldoende slaapkamers, meer ruimte voor vijf personen en een tuin. Voor nu blijft het dromen, dagdromen afgewisseld met nachtmerries. Nachtmerrie over een op handen zijnde verhuizing.

Nieuwbouw

Toen wij ons appartement betrokken, werd het kaal opgeleverd. En met kaal bedoel ik ook kaal. Alleen het plafond was gewit. Alle betonnen muren moesten eerst behandeld worden met een primer of voorstrijk voordat ze behangen dan wel gewit konden worden. We waren net getrouwd en besloten dat allemaal zelf te doen, naast een eigen zaak en een loondienstverband. Dus rondom alle muren voorbewerken en daarna driemaal witten per muur. Vervolgens samen met mijn broer laminaat gelegd. Dat is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Na onze verhuizing hebben we een paar maanden bij moeten komen van dit extra werk. Dit nooit meer hebben we afgesproken.

Verhuizen

Inmiddels drie dochters later, dromen we weer over een verhuizing. We zijn uit ons jasje gegroeid en sparen voor een groter huis en een eventuele noodzakelijke opknapbeurt annex verbouwing. Wat na het dagdromen overblijft is de nachtmerrie van de verhuizing. Al maandenlang zijn we onze bezittingen aan het uitzoeken en wegdoen. Alles onder het mom van: dan hoeven we het niet mee te verhuizen. Iedere keer weer blij als de jongste een kledingmaat is gegroeid en er zakken vol kleding ons huis verlaten. Blij kijken we elkaar aan en denken hetzelfde.

Verhuischecklist

Dan tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de lokale ‘Mums and Tots’, een speelinloop voor kinderen tot 4 jaar voor o.a. expats en andere anderstaligen, komt het onderwerp verhuizing aan de orde. Ik luister met gespitste oren, want deze moeders zijn gewend aan verhuizen, zelfs internationaal. Ze laten de bezittingen inpakken, ter plaatse uitpakken en neerzetten op de juiste plek terwijl zij met een vriendin ergens koffie drinken. Nu vraag ik je …? Ook wijzen ze elkaar op het bestaan van een verhuischecklist. Zo vergeet je helemaal niets, de insteek is tijdig beginnen en stress voorkomen.

Verhuisbedrijf

Ik zit met open mond te luisteren. Ze beginnen onderling te lachen en daar gaan we weer. “Jullie zuinige Nederlanders, jullie willen alles zelf doen en nergens voor betalen, maar het zal je verbazen hoe weinig deze service eigenlijk kost”. “Wij expats praten onderling veel meer en raden elkaar erkende bedrijven aan”. “Zo ook of een verhuisbedrijf je niet alleen wil verhuizen, maar bijvoorbeeld ook je witgoed aan wil sluiten, oude vloerbedekking wil verwijderen, boorgaatjes wil dichten en plinten aan wil leggen”. “Zodat je als je in je nieuwe huis aankomt, gelijk operationeel bent, want we hebben, net als jij, onze handen vol aan ons gezin en steken onze tijd liever in leuke dingen…” Zal er dan toch een droom uitkomen?

Lees ook:

Hoe pak jij een verhuizing aan en heb je tips?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

  • Als wij zouden gaan verhuizen weet ik niet wat ik zou doen. Ik denk dat ik met onze tweeling een dagje weg zou gaan en manlief laat omringen door mensen die van aanpakken weten. Manlief is graag opzichter en loopt wat rond maar dat was het vaak dan ook 😉

  • Eerst heb ik het huis klaar gemaakt. Verven, vloer erin, schoonmaken. Daarna de meubels verhuizen en nu af en toe nog wat klusjes die blijven liggen. Verhuizen is een gedoe, hopelijk hoef ik het nu lange tijd niet weer te doen!

  • Ik zou het niet goed uit handen kunnen/durven geven denk ik…. maar… ik ben getrouwd met een man die ooit verhuizer als beroep had, dus dat komt dan wel goed 😉

  • Ik vond het heel prettig om eerst alles in mijn woning klaar te maken. Dus witten, schoonmaken enzovoorts. Daarna werden de meubels in elkaar gezet. Pas daarna heb ik doos voor doos uitgepakt. En met uitpakken ben ik vrij secuur geweest. Wat kan ik gebruiken en wat niet. Pas nadat ik een doos uitgepakt had ben ik met een volgende doos begonnen. Sommige dozen gingen heel snel anderen een stuk langzamer.

  • Door voorlopig niet meer te gaan verhuizen. Ik ben er klaar mee 😉
    Omdat we een paar weken na de geboorte van Joas zijn verhuisd hebben we de spullen wel door een verhuisbedrijf laten verhuizen. Met flink wat hulp van ouders is het hoognodige geklust. En de rest komt later. Zo zijn wij nu te trap aan het renoveren (leuke DIY).

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics