De beste robotstofzuiger
Thuisleven.com > Huishouden > De beste robotstofzuiger

De beste robotstofzuiger

“Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag ook door een ander kunt laten doen”. Dat is een bekend gezegde uit mijn familie. Zo ook de welbekende uitspraak: “Ik kan er uren naar kijken”, terwijl iemand zich het snot voor de ogen werkt. Terwijl ik verder droom over de beste robotstofzuiger, denk ik aan mijn ervaring met de robotmaaier. Ook daar kon ik met ingehouden adem naar blijven kijken. Zou dat met een robotstofzuiger hetzelfde zijn of zou dat wennen naar verloop van tijd?

Wat is een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger werkt zelfstandig, dat heet autonoom. Vanaf het oplaadstation trekt hij de geprogrammeerde ruimten in, terwijl hij zijn opzuigborstels het werkt laat doen. Op gezette tijden kun je dus de kruimels van de vloer onder de eettafel op laten zuigen. Of met enige regelmaat extra rondom de vogelkooi laten zuigen. Dat wat ik nu met een stoffer en blik doe. Kortom gemak en stiptheid staan centraal.

Voor- en nadelen

Een groot aantal voordelen zijn al benoemd. De robotstofzuiger gaat zijn eigen gang, tenminste binnen de geprogrammeerde taken. Je kunt ervan uitgaan dat geen vloerdeel overgeslagen wordt. Ook de robotstofzuiger wil graag met enige regelmaat geleegd worden.

De robotstofzuiger staat altijd paraat en dus in het zicht. Hij wil wel graag vrij baan, anders kan het vloeroppervlak niet vrijgemaakt worden van stof. Sommige obstakels, als drempels of een vloerkleed, zullen het veld moeten ruimen. Het oplaadstation van de robotstofzuiger staat altijd onder stroom. Wij schakelen graag alle apparaten uit bij het naar bed gaan.

Zo kies je de beste robotstofzuiger

Je kunt natuurlijk afgaan op een verkoper in een elektronicazaak. Of je beste vriendin op haar woord geloven. Hoe kies je nu de beste robotstofzuiger? Gelukkig heeft de Consumentenbond de robotstofzuigers getest en daar een uitgebreid rappoort over geschreven. Ook zijn de klantenreviews een goede raadpleger. Selecteer wel even de klachten over bezorging e.d. uit voor je de reviews gaat lezen. Ik kijk altijd even de minpunten na en bedenk mezelf of ik dat een zwaarwegend argument vind. Wanneer je alles op een rijtje hebt, dan blijft alleen de kwestie van budget over.

Lees ook

Heb jij al een robot in de huishouding?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en gehuwd met een zelfstandig ondernemer.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

  • Hier al 6 jaar een tevreden gebruiker van de i-Robot stofzuiger, ik zou hem niet meer kunnen missen.

  • Wat een ontzettend fijne tips! Ik vind het een hele aanschaf om een robot stofzuiger aan te schaffen. Maar ik denk dat ik door dit artikel toch overstag ben gegaan!

  • Tellen Home Connect apps ook mee? Dat voelt voor mij namelijk ook een beetje als een robot: vanuit bed bedenken dat ik vergeten ben de vaatwasser aan te zetten en met 1 klik op de knop… laat ik ‘m vanuit bed draaien! ­čśë

  • Wij hebben een robotstofzuiger. Echt ideaal. Ik vind persoonlijk dat er nog meer geluid vanaf komt als dat je vantevoren bedacht had. Dat vind ik een nadeel. Verder alleen maar voordelen.